"Beogradski pobednik" u "Pioniru"

Međunarodni boks turnir 61. "Beogradski pobednik na programu je od 12. do 17. marta 2024. hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92, BSS
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Ovogodišnji turnir "Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić", koji je već dugi niz godina svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji, a svetska (IBA) i evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavale su ga za najbolje organizovani turnir, ugostiće preko 140 boksera i bokserki iz 18 zemalja sveta.

U ringu čuvenog Pionira boriće se neka od najvećih imena olimpijskog sporta u svetu u ovom trenutku.

Posebno će biti jake ekipe iz Evrope, jer je ovaj turnir jedna od poslednjih provera snage i kapaciteta, činjeničnog stanja na terenu za bokserke i boksere učesnike Evropskog šampionata za seniorke i seniore koji će biti održan upravo na ovom istom mestu od 15. do 29. aprila 2024.

Jedan od najznačajnijih međunarodnih turnira na Starom kontinentu i drugi po starini u Evropi održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa finalne borbe će moći pratiti u direktnom prenosu na TV Arena Fight.

Foto: BSS
Foto: BSS

Već šestu godinu ovaj turnir nosi naziv njegovog prvog pokrovitelja pasioniranog ljubitelja ovog sporta i najpoznatijeg gradonačelnika srpske prestonice u istoriji, Branka Pešića.

Najpoznatiji osvajači takmičenja "Beogradski pobednik" su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...

"Na sceni legendarne hale „Aleksandar Nikolić" koja je prošle godine proslavila pola veka postojanja gledaćemo svetske i evropske asove plemenite veštine. Nakon krunisanja 61. šampiona „Beogradskog pobednika" u finišu aprila gledaćemo sjaj i umeće šampiona Starog kontinenta. Pred nama je period od dva meseca velikog rada, velike organizacije, ali i sjajnog boksa, možemo reći festival boksa, na šta smo ponosni i u koji ulazimo punog srca i energije. Samo jedan turnir u Evropi je stariji od našeg Beogradskog pobednika, a Beograd je jedini grad u svetu koji u poslednjih pola decenije dočekuje na najvećim šampionatima sveta i Evrope krem ovog sporta. Ništa ne dolazi preko noći, iza svega je veliki rad i neprestani rad, ali i podrška našeg predsednika Aleksandra Vučića bez kojeg ne bismo bili danas gde jesmo u ovom sportu na planeti. Imali smo istorijsku putanju od svetskog sjaja, do potpunog očaja, sada smo u samom vrhu svetskih sila i idemo dalje u nove domete, pomeranje granica i postavljanje novih",
istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Foto: BSS
Foto: BSS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.