Novi prvaci Srbije u boksu

Plemenita veština Srbije dobila je nove asove, nove šampione države i čvrst temelj budućnosti kako na domaćoj tako i međunarodnoj sceni.

Izvor: B92
Podeli
foto: BSS
foto: BSS

Pojedinačno prvenstvo Srbije 2023. u boksu za omladince i seniore (žene i muškarci) održano je u hali Doguš u Novom Pazaru na kome je učestvovao 121 takmičar (88 muškaraca i 33 žene) iz 45 klubova.

Priliku za finalne okršaje i time šansu da zlatnu medalju okači oko vrata imalo je ukupno 66 bokserki i boksera u svim težinskim kategorijama. Domaćini šampionata Srbije 2023. u pojedinačnoj kategoriji bili su Bokserski savez Srbije, BK Novi Pazar i Grad Novi Pazar.

U prepunoj i prelepoj hali Doguš naslov najboljeg boksera Pojedinačnog prvenstva Srbije 2023. poneo je bokser velter kategorije (66 kg), član BK Novi Pazar Džejlan Toskić koji je do trijumfa u finalu nad bokserom BK Sombor Sejdijem Nazifom stigao sa ubedljivih 5:0, pehar je uručio legendarni srpski bokserski as Mirko Puzović. Za najbolji i najborbeniji par kod muškaraca proglašeni su Zlatko Turković (BK NBG Blokovi) i Ahmed Mavrić (BK Novi Pazar) koji su odmerili snage u poluteškoj kategoriji (do 80 kg), pehare su uručili Fazlija Šaćirović i Bebica Župljanin. Za najboljeg tehničara proglašen je u poluvelter kategoriji (do 63.5 kg) Momčilo Janjić (BK Goša) savladavši Nikolu Lazarevića (BK Naissus) 5:0.

foto: BSS
foto: BSS

U konkurenciji bokserki lentu najbolje na Prvenstvu Srbije ponela je zlatna reprezentativka naše zemlje Sara Ćirković (BK Obilić) koja je u bantam kategoriji (do 54 kg) savladala Kristinu Marković (BK Despot) prekidom u prvoj rundi, pehar je uručio Idriz Hrnjak. Najborbeniji par čine Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad) i Nikolina Gajić (BK NBG Blokovi) u srednjoj kategoriji (do 75 kg), pehare uručio Izet Lukač. Najbolja tehničarka je Saida Bukvić (BK Novi Pazar) koja je u kategoriji muva (do 52 kg) pobedila Jasminu Nađ (BK Ultimate Fighter), pehar je uručio Dr Demin Jurić.

Kod omladinki pehar namenjen najboljoj bokserki osvojila je Dragana Jovanović (BK Sombor) koja je kategoriji do 52 kg savladala Anđeliju Kovčić (BK Voždovac). Najborbeniji par čine u muva lakoj kategoriji (do 50 kg) Nikolina Džida (BK Voždovac) i Sara Mitić (BK Čačak) koja je ujedno i najbolja tehničarka.

U konkurenciji omladinaca za najboljeg boksera proglašen je Marko Pižurica (BK Spartak) koji je u poluteškoj kategoriji (do 80kg) savladao Srđana Teofilovića (BK Obilić) 5:0. Najborbeniji par su Admir Kamešničanin (BK Novi Pazar) i Luka Mihailović (BK PMP) u pero kategoriji, do 75 kg, najbolji tehničar je Filip Džida (BK Voždovac) koji je u poluvelter kategoriji (do 63.5 kg) salvadao Hristofera Dimitrova (BK Pinki).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.