Najveće bokserske zvezde gosti BSS povodom izgradnje Nacionalnog centra

Čuveni bokserski šampioni Amerikanac Roj Džons junior i Rusi Aleksandar Povetkin i Denis Lebedev borave u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni su gosti Saveza povodom početka izgradnje Nacionalnog trening centra i multifunkcionalne dvorane.

Trening centar biće izgrađen na Novom Beogradu, a ceremoniji polaganja kamena temeljca sutra od 10 sati trebalo bi da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Prvi put sam ovde, divna zemlja, ljudi, klima, srećan sam što sam došao. U Rusiji imamo takve centre, a ovaj u Beogradu će dodsano uticati na saradnju jer će i naši bokseri moći da dolaze u Beograd", rekao je Povetkin, dvostruki evropski, svetski i olimpijski šampion.

Poruka mladim bokserima je ista koju je meni govorio trener, a to je da nikada nema odustajanja, dodao je on.

"Taj stav je važan i za život. Boks nas uči da nikad ne udaraš slabijeg i to je poruka za život", istakao je Povetkin i naglasio da mu je čast što će upoznati predsednika Srbije jer to pokazuje kakav je odnos države prema sportu i boksu.

Roj Džons junior, jedini vlasnik titula u četiri kategorije, rekao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu, jer je bio promoter Svetskog prvenstva.

"Trening centar je veoma važan jer da biste imali sjajan kraj karijere bitan je pravi početak. Boks je način života i kada ga usvojite to je put ka uspehu", poručio je Amerikanac.

Denis Lebedev, IBF šampion, posebno je naglasio prijateljstvo srpskog i ruskog naroda.

"Ovde mi nije potreban prevodilac, sličan jezik, slična kultura,. Da biste postali šampion morate da uložite veliki rad, a za to je važno gde trenirate. Samo je Roj imao Božiji dar, ali je takodje morao jako da trenira", rekao je Lebedev.

Predsednik BŠ Nenad Borovčanin rekao je da mu je drago što će ovakvi bokserski šampioni iz Rusije i Amerike biti prisutni na na tako znacajnom dogadjaju. Ujedno, sva trojica biće i promoteri Evropskog prvenstva u boksu naredne godine u Beogradu", istakao je Borovčanin.

Gosti iz Amerike i Rusije dobili su i prigodne poklone od predsednika Srbije Vučića.

Na druženje sa šampionima bili su i srpski bokserski reprezentativci Vladan Babić, Almir Memić, Jovan Nikolić, kao i evropska šampionka za mladje seniore Sara Ćirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.