Džošua razornim direktom "uspavao" bivšeg evropskog prvaka

Nekadašnji svetski bokserski prvak Entoni Džošua nokautirao je bivšeg evropskog prvaka Roberta Helenijusa u sedmoj rundi meča u Londonu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Borba večeri u Londonu je trebalo da bude između Džošue i Dilijana Vajta, ali je Vajt pao na doping testu, te je Helenijus uskočio kao zamena i izdržao do sedme runde.

Džošua je sjajno pripremio udarac za nokaut, a potom je desnim direktom "uspavao" 39-godišnjeg Finca koji je ostao nepomično ležati na podu nekoliko trenutaka.

Hrvat na 16-0

Hrgović ostao neporaženHrvat Filip Hrgović ostao je neporažen sa 16-0 (13 KO), zadržavavši status obaveznog IBF-ovog izazivača ujedinjenog šampiona u teškoj kategoriji Oleksandra Usika.

Hrgović je savladao Australijanca Demsija Mekena tehničkim nokautom u 12. rundi, bacivši rivala desnim krošeom na konopce.

Tridesettrogodišnji Britanac se u govoru nakon meča zahvalio Helenijusu što je spasao veče i pristao u posljednji trenutak da se bori protiv njega, svega nekoliko dana nakon svoje borbe.

Džošua je sada na skoru od 26 pobeda i tri poraza. Ovo mu je bio 23. nokaut u karijeri, ali i prvi od 2020. godine.

Helenijus je doživeo peti poraz u 37 borbi, a ovo bi mogao biti i kraj njegove karijere s obzirom da je u tri poslednje borbe dva puta teško nokautiran.

Džošua sada čeka novog protivnika u misiji povratka na tron, a najverovatniji rivali su mu Diontej Vajlder ili Tajson Fjuri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.