"Bolja sam, ali na sudije ne mogu da utičem"

Najbolja srpska bokserka Jelena Janićijević izjavila je da poraz u osmini finala Svetskog prvenstva u Nju Delhiju ne doživljava kao neuspeh

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kako kaže, zna da je bila bolja Uzbekistanke Kadičabonu Abdulajeve, ali da na sudije ne može da utiče.

"To se vidi i na mom licu jer osećam i znam da sam bila bolja. Po mišljenju mog stručnog tima pobedila sam u sve tri runde, a sudije su sva tri puta dale prednost mojoj protivnici, čak su u trećoj rundi meni "brojali", a ona je bila u nokdaunu. Od pet sudija četiri su bile iz zemalja koje su susedi sa Uzbekistanom", rekla je Janićijević Tanjugu.

Prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima, bronzom prošle godine na Evropskom prvenstvu, istakla je i da su uslovi u Indiji jako loši.

"Prvo ću da se istuširam čim se vratim u hotel, nastaviću da jedem zdravo jer je hrana u Indiji za nas Evropljane, pa ne mogu da nađem politički kotektnu reč, odvratna. Ne mogu da jedem ništa sem pirinča i suve ribe, nikad lakše nisam održavala kilažu. Nije prilagođena našem stomaku i svi članovi tima su u nekom trenutku imali neku vrstu bolesti", istakla je Janićijević.

Takođe, jako su teški uslovi za treniranje, nismo imali salu za trening u hotelu, najbliža je udaljena 10 kilometara do koje smo morali sami sa idemo taksijem, dodala je srpska bokserka.

"Ono što bih prvo volela da uradim kad dođem u Beograd je da razgovaram sa našim međunarodnim sudijama koje su ovde (Jovana Ugrenović i Marija Petković, prim. aut), da dođu na sparing treninge i objasne mi šta je poen, a šta ne, jer ja to očigledno ne znam, pa da treniram za buduća međunarodna takmičenja", zaključila je Janićijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.