Zlato i srebro za srpske bokserke u Poljskoj

Niska medalja srpskog boksa nastavlja svoj kontinuitet.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Za nova odličja za Srbiju pobrinule su se naše bokserke koju su nas obradovale i učinile ponosnim na izuetno jakom takmičenju održanom u Poljskoj.

Otvoreni turnir za žene, 17. po redu održan je u Glivicama od 4. do 11. septembra 2022.

Turnir sa velikom tradicijom i kvalitetom Silesian Open bio je pripremni za predstojeće IBA Omladinsko svetsko prvenstvo u boksu, EUBC Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene i EUBC Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu.

Ženski turnir u Poljskoj održan je u kateogrijama elita, mlade i juniore, a srpski tim se kući vraća okićen sa dve medalje.

Pobedničko postolje, srpsku himnu i zlato oko vrata izvojevala je Natalija Šadrina u kategoriji do 63 kilograma. Na putu do zlata Natalija je savladala Saru Beran iz Hrvatske, Ludberg Jani iz Švedske iz Kanforu Asunatu Italije.

"Zadovoljna sam mečevima u Poljskoj. Jak turnir I sjajna provera pred Evropsko u Crnoj Gori. Daću sve od sebe da ponovim rezultat iz Poljske na Evropskom I osvojim zlato za Srbiju na šampionatu Starog kontinenta. Mislim da je vreme za pobedničko postolje I himnu Bože pravde na Prvenstvu Evrope za žene. Spremna sam za tu misiju",
rekla je reprezentativka Srbije Natalija Šadrina.

Srebrnu medalju na renomiranom takmičenju u Poljskoj za Srbiju je osvojila Aleksandra Rapajić u kategoriji do 70 kg pobedom nad Kazahstankom Askarom Balzhan i Poljakinjom Julijom Mihalek. Zaustavljena je u borbi za zlato od Tajlanđanke Manikon Baison.

Srbiju su na Silesian Openu u Poljskoj pored Natalije i Aleksandre predstavljale: Snežana Šiljković - 48kg, Jelena Zekić - 57kg, Milena Matović - 66kg, predvođene trenerom Markom Tubićem.

EUBC Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene biće održano u Crnoj Gori od 11. do 23. oktobra 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.