Borovčanin: Hvala predsedniku na podršci!

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin obratio se javnosti.

Izvor: B92, BSS
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

"Godina iza nas ostaće upamćena više po lošem nego po dobrom za ceo svet. Virus Korona promenio je svet, ali svet se bori i pobeđuje.

S druge strane mi živimo u zemlji u kojoj se poštuju ljudi. U zemlji Srbiji, u kojoj predsednik države Aleksandar Vučić, sa svojim timom radi danonoćno, kako bi Srbija išla napred, za budućnost svih nas i pre svega budućnost naše dece.

Nevidljivi neprijatelj se više ne širi velikom brzinom, vakcine svakodnevno stižu u velikom količinama, po čemu smo prevazišli mnoge zapadne sile, a o okruženju da i ne govorim.

Zadovoljan sam jer se boks vratio u porodicu sportova Srbije, gde je dugo godina bio u "dubokom snu". Boks je postao tema u medijima, tema u kućama, tema na ulicama.

Besplatne škole boksa su pokrenute skoro u svim gradovima naše lepe zemlje, kako bi svako dete imalo jednaku šansu da se bavi sportom bez naplate članarine.

Foto: BSS
Foto: BSS

Bokseri imaju odlične uslove, sve uzrasne selekcije obavljaju pripreme od naših planinskih lepotica do dalekog Kavkaza gde su trenutno naši seniori. Oprema, suplementacija, dnevnice, stipendije za sve šampione Srbije novo su lice srpskog boksa.

BSS opet funkcioniše, imamo tim ljudi koji svakodnevno radi, formirane sudijsku, trenersku organizaciju... Spreman je i program obuke trenera za rad sa najmladjima u saradnji sa Fakultetima za sport, kao i rusko-kubanskim instruktorima za obuku trenera.

Svega ovog oko boksa teško da bi bilo da nije pomoći predsednika države Aleksandra Vučića, koji je i sam svojevremeno rekreativno trenirao boks u Pinkiju. Za ovu godinu pomoć nam je duplirana i zato i na ovaj način želim da mu se zahvalim i da kažem da je on vetar u leđa svih nas.

Foto: BSS
Foto: BSS

Takođe zahvaljujem se i na dosadašnjoj podršci Olimpijskog komiteta Srbije, oko sprovođenja programa i nastupa na takmičenjima.

Takođe i lokalnim samoupravama koje pomažu boks i klubove, a posebno gradu Beogradu. Naišli smo i na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, sa kojima je u toku dijalog, kako bi smo rešili probleme koji traju osam godina, čak još iz 2012, a sve oko početka finansiranja naših programa.

Boks je plemenita veština. Boks je sport koji u našoj zemlji ima veliku istoriju. Idemo napred, ideja imamo puno i nadamo se još vidljivijim uspesima", navodi se u saopštenju Borovčanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.