"Srpski čelik" napada SBC pojas prvaka

Ostalo je deset dana do MMA spektakla koji nas očekuje u "Srpskoj Atini", u organizaciji "Serbian Battle Championship".

LNIzvor: B92
Podeli
foto: SBC
foto: SBC

Pod banerom SBC 7. novembra 2020. u Novom Sadu biće održana 29. MMA manifestacija, koja će nam ovaj put u glavnoj borbi večeri doneti okršaj za SBC šampionski pojas u velter kategoriji i u kome će "srpski čelik" napasti pojas u vlasništvu bugarskog nokautera.

U poslastici večeri sudariće se šampion iz Bugarske Vladislav Kančev koji kroz pobedu na 29. SBC Revenge šampionat juri ulazak na vrata najvećih svetskih turnira, dok je izazivaču, najuspešnijem srpskom borcu, bivšem UFC i PFL ratniku, Bojanu Veličkoviću, pobeda u rodnom gradu prilika za povratak u samu svetsku elitu.

SBC Revenge obradovaće nas još jednom sportskom borilačkom priredbom najviše klase, koju će gledaoci, zbog trenutne situacije imati priliku da isprate putem internet i TV prenosa. Ljubitelji MMA sporta i SBC Revenge manifestacija, imaće priliku da vide i nastup legendarnog olimpijskog džudo šampiona, takođe i SBC šampiona u teškoj kategoriji, japanskog borca sa hrvatskom adresom, Satošija Išija, koji se ponovo vraća u SBC, ovog puta protiv mladog nadolazećeg beogradskog ratnika Marka Petkovića, koji je najveću priliku dosadašnje karijere oberučke prihvatio.

Dokazano ime internacionalne scene, najbolji srpski borac lake kategorije, Slobodan Maksimović iz Beograda, poznat i kao "srpski Džejson Stejtam", vraća se u SBC borilište, ovog puta protiv opasnog borca iz Brazila, bivšeg Bellator borca koji odavno čeka svoj SBC debi, Serđija Bananeire.

Neporaženi srpski borac, član beogradske Secutor akademije, Stefan Negucić, želi da nastavi svoj pobednički niz i istakne se na međunarodnoj sceni velikom pobedom u svom SBC debiju, i to protiv opasnog imena iz Brazila, profesionalca svetskog renomea, Džiana "Pitbula" Sikueire.

Nastupi mladih boraca iz Family Fight Team-a Jovana Zdelara, koji želi da nastavi besprekoran pobednički niz i mladog Nikole Egića od kojeg se očekuju najveći svetski uspesi podgrejaće atmosferu večeri. Velika borba očekuje se i u sudaru bivšeg SBC šampiona Nemanje "Sledgehammer" Kovača, koji će odmeriti snage sa opasnim hrvatskim borcem Ivanom Vladimirom.

foto: SBC
foto: SBC

Nokauter iz Subotice, jedno od najpoznatijih imena domaće borilačke scene, Nemanja Uverić čeka ime protivnika u kome će juriti četvrtu uzastopnu pobedu. Uverić je 7. novembra trebao da se bori protiv nigerijskog udarača koji živi i trenira u Londonu Pelua Adetole, ali je iz opravdanih razloga morao da otkaže učešće na SBC 29 Revenge.

Organizatori su nam još jednom pripremili nesvakidašnji sportski događaj dostojan najvećih planetarnih borilačkih manifestacija – prestižno borilište koje onima koji su tek ušli u MMA vode omogućava probijanje na sve jačoj internacionalnoj sceni, a dokazanim svetskim imenima povratak na staze slave i najveće svetske pozornice.

Mladi borci imaće priliku da pođu stopama Bojana Mihajlovića, Stefana Sekulića, Duška Todorovića, Mišela Pereire i drugih koji su iz SBC oktagona otišli u najjaču svetsku MMA organizaciju – UFC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.