Prašović izborio meč za titulu svetskog šampiona WBO

Bokserski spektakl protutnjao je beogradskim BELEXPO centrom.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

U organizaciji Balkan boxinga i boks promoterske kuće Kety održan je Balkan Boxing night u kome su se u meču večeri sudarili dva do sada ne pobeđena šampiona, Dilan Prašović iz Crne Gore i predstavnik BiH Edin Puhalo.

U glavnoj borbi večeri u eliminacionom meču za titulu profesionalnog prvaka sveta u verziji WBO (kruzer kategorija), Prašović je tehničkim nokautom u devetoj rundi savladao Puhala.

On je time stigao do trijumfa kojim je stekao pravo prvog izazivača svetskom šampionu u kruzer kategoriji.

Foto: BSS
Foto: BSS

Pobeda u Beogradu Dilana vodi na megdan pobedniku susreta Lawrence Okolie (Engleska) – Krzysztof Glowacki (Poljska) koji će biti održan 12. decembra 2020. u Londonu.

Iako je meč između Prašovića i Puhala bio predviđen u 12 rundi, u naletu snažnih udraca i jakog tempa koji je od samog početka nametnuo šampion iz Crne Gore pao je u devetoj rundi do sada briljantni Edin koji je do Balkan Boxing night-a beležio 19 pobeda na profi sceni bez poraza. Prašović je upisao 14. pobedu u profi rignu bez poraza, u kolekciji trofeja ima i juniorsku titulu prvaka sveta u verziji WBO, za borce do 23 godine.

Foto: BSS
Foto: BSS

Uoči ulaska u ring Prašović je obećao izvanrednu borbu i pobedu, obećanje je i ispunio.

"Zadovoljan sam borbom i pobedom koju sam ostvario u Beogradu, a pobedu kao I prethodne posvećujem mom preminulom treneru, čoveku koji me je naučio svim čarima I tajnama boksa Fehmi Husejinu. Ovo je moja 14. pobeda u karijeri, bez poraza i dodatni motiv da nastavim putem kojim sam krenuo do konačnog cilja, a to je svetski šampionski pojas. Nije bilo lako u ringu protiv sjajnog Edina Puhala koji je iskusan borac i koji iza sebe ima veliki broj profi mečeva I koji do ovog meča nije imao ni jedan poraz. Znao sam da će ovaj meč biti izuetno težak, spremao sam se na veliku i tešku borbu koja je na kraju i viđena, kidali smo jedan drugog do poslednjeg gonga. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene I koji su me podržali u ovom za mene jako važnom trenutku, kao i Nenadu Borovčaninu na sjajnoj organizaciji ovog spektakla. I sad nema stajanja, idemo dalje u nove pobede, idem po svetski šampionski pojas",
zaključio je Prašović.

Foto: BSS
Foto: BSS

Rezultati uvodnih borbi: (četiri runde) 69kg: Nikola Lazarević - Vladimir Gubas jednoglasno 38-36, 39-34, 39-34 pobeda Lazarevića (četiri runde) 65kg: Moja Žilber - Miloš Janjanin jednoglasno 39-37, 40-36, 40-36 pobeda Moje (četiri runde) 71kg: Antonio Bise - Petar Stošić nerešeno 38-38, 38-38, 37-40 (šest rundi) 76kg: Slaviša Simeunović - Filip Blagojević predaja u trećoj rundi, pobeda Simeunovića Glavna borba – kruzer kategorija do 90,790 kg: Dilan Prašović (CG) 90,500 kg - (12 rundi) Edin Puhalo (BiH) 90,250 kg pobeda Prašovića tehničkim nokautom u devetoj rundi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.