Borba je zakazana – šampion poručio: Završiću sa njim, zauvek!

Svetski bokserski šampion u WBA verziji u teškoj kategoriji, Amerikanad Dionte Vajlder boriće se ponovo sa Britancem Tajsonom Fjurijem 22. febrauar 2020.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Steve Marcus/Getty Images
Photo by Steve Marcus/Getty Images

Vajlder je pre nekoliko dana odbrani pojas pošto je u sedmoj rundi nokautirao izazivača, Kubanca Luisa Ortiza i sada je u potpunosti posvećen borbi sa Fjurijem.

Iako još nije potvrđeno gde će boksovati, veruje se da će to ponovo biti na američkom tlu, pošto su se prethodni put sastali 2018. u Los Anđelesu.

Inače , Vajder nije boksovao van SAD još od 2014. godine, a veruje se da najviše šansi da dobiju organizaciju meča imaju "MGM Grand" u Las Vegasu i "Barklis centar" u Bruklinu.

Vajder je posle pobede nad Ortizom dao zanimljivu izjavu koja se tiče Tajsona Fjurija.

"Ono što radim ja i ono što čini on su kao noć i dan. On se borio protiv slabijih protivnika, a ja samo sa najboljima. I davao sam ništa manje od najboljeg, bio sam najveći mogući šampion. I to što sam radio slalo je svetu jasnu poruku. Vratio sam se protiv Dominika Brizilea i protiv Luisa Ortiza", rekao je Vajlder.

Ono što je Vajderu smetalo je i to što je Fjuri tvrdio da je on zapravo dobio tu borbu, a ne Vajlder kako su sudije odlučile (na poene).

"On i njegov tim se kriju iza ugovora sa ESPN-om i lažu o brojkama. Ako stvarno veruju da me je dobio ubedljivo, zašto odmah nije zakazao rimeč?", pita se Vajder.

Veoma je motivisan za tu borbu 22. februara.

"Ne mogu da dočekam 22. februar i taj rimeč. Završiću jednom za sva vremena sa njim, kao što sam uradio i prvi put i reći mu zbogom. Ovo vam kaže neprikosnoveni, neporaženi kralj, šampion teške kategorije. Biće samo jedan šampion, jedno lice, jedno ime u teškoj diviziji, Dionte Vajlder", poručio je američki bokser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.