Ukrajinac ostaje prvak sveta – da li su mu sudije pomogle? VIDEO

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik odbranio je titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Usik je u devetoj rundi nokautirao Danijela Dubou iz Velike Britanije i tako slavio u borbi koju su obeležili i neki kontroverzni detalji.

Pre svega jedan iz pete runde kada je jedan udarac Duboe okarakterisan kao "ispod pojasa", zbog čega je Usiku dato dodatno vreme za oporavak. Britanac smatra da je oštećen u toj situaciji.

“Ne mislim da je to bio udarac ispod pojasa. Mislim da sam prevaren za pobedu. Šta drugo da kažem", rekao je Duboa posle meča.

Ni u njegovom timu se ne mire sa porazom.

"Prevaren je. To je sve na čemu je radio u kampu, rad na telu. Sudija je jako pogrešio. To nije bio nizak udarac, to je glupost, totalna glupost. Upravni organi će morati nešto da preduzmu i nalože revanš", rekao je njegov promoter.

Njegovi protesti nakon borbe u poljskom Vroclavu će svakako biti uzaludni, a Usik ostati šampion i dalje.

Inače, čitav meč je prošao u znaku Ukrajine i simbola njene vojske, pa se pred početak svima putem video poruke obratio Volodimir Zelenski.

To svakako nije pomoglo da se utišaju oni koji smatraju da je čitav meč namešten tako da Usik pobedi 11 godina mlađeg rivala.

Kako bilo, Usik je produžio svoj niz na 21 pobedu i nula poraza, od čega je 14 bilo nokautom.

Sada je pitanj ko će biti njegov sledeći rival, a svi bi želeli da to bude Tajson Fjuri. Na spomen njegovog imena, Usik je rekao da je spreman koliko već sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.