Evans slavio u reliju u Japanu

Britanski vozač Elfin Evans pobedio je u reliju u Japanu i osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu Svetskog reli šampionata.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/JUAN GONZÁLEZ
EPA-EFE/JUAN GONZÁLEZ

Evans je trku završio sa minut i 17 sekundi prednosti u odnosu na timskog kolegu iz Tojote Sebastijana Ožea, a svetski šampion Kale Rovanpera takođe iz Tojote kroz cilj je prošao sa 28,8 sekundi zaostatka.

Evans je ostvario treću pobedu ove sezone, posle trka u Hrvatskoj i Finskoj.

On je treći put drugi u svetskom šampionatu, posle 2020. i 2021. godine, dok je 2022. završio na četvrtom mestu.

"Lep je osećaj posle prošle godine, koja je bila veliko razočaranje. Nije bilo lako zbog teških uslova koji su nas pratili ove sedmice. Ogromne čestitke ekipi, automobil je bio sjajan, a prva tri mesta na domaćem terenu je sjajan rezultat, zaista sam ponosan", rekao je Evans posle poslednjeg 13. relija u sezoni, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Evans je poveo tokom druge etape i brzo je stvorio prednost u lošim uslovima u petak. Njegov glavni rival za drugo mesto u šampionatu Tjeri Nojvil imao je udes u šestoj etapi i ispao je iz konkurencije.

Rovanpera je osvojio titulu svetskog šampiona sa 250 bodova, Evans je drugi sa 216, a treći je Nojvil sa 189. Ot Tanak je zauzeo četvrto mesto sa 174 boda, a Ože je peti sa 133.

Nova sezona u Svetskom reli šampionatu počinje trkom u Monte Karlu od 25. do 28. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.