Mark Markes: Želim da budem što brži, ali ne očekujem odmah pobede

Španac Mark Markes izjavio je da mu je cilj da bude što brži na stazi, ali je dodao da ne očekuje pobede već na startu Moto GP šampionata.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ADI WEDA
EPA-EFE/ADI WEDA

Markez je do prošle godine vozio za ekipu Honde, a onda je prešao u Grezini.

On će u novom timu voziti zajedno sa bratom Aleksom. Ekipa Grezinija će ove sezone voziti Dukati.

"Šampionska očekivanja su jedno, pristup trkama je nešto drugo. Odnosno, jasno je da će moj glavni cilj na stazi da budem što brži. A ako postanem brži u prvim testovima, pokušaću to da učinim", rekao je Mark Markes na zvaničnoj promociji u italijanskom gradu Ričione.

"Očekivanja se ne poklapaju uvek sa stvarnošću. Iako je jasno da su očekivanja navijača veća od mene. Ali kao što sam rekao, u ovom scenariju, moj će posao da bude da pokušam da zaboravim na sva ta očekivanja i da se fokusiram na posao jer ću morati da ostanem smiren, posebno na početku", dodao je španski vozač.

On je poslednju titulu u Moto GP šampionatu osvojio 2019. godine.

"Naravno da bih želeo da budem brz, ali ne mogu da zamislim da ću odmah da krenem sa pobedama, jer poslednje četiri godine su za mene bile prava noćna mora. U dve prethodne godine nisam pobedio ni na jednoj trci. U isto vreme voziću motocikl kakav voze dva fantastična vozača - Frančesko Banjaja i Horhe Martin, ali oni imaju ogromno iskustvo sa njim i osvajali su trke, šampionate", naglasio je Markes.

On ne sumnja da će imati motocikl istog kvaliteta kakav će voziti ekipe Dukatija i Pramak Dukatija.

"Kada se pridružite timu ne možete očekivati da ste na istom nivou", zaključio je Markes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.