Iz Honde poručuju: Postoji veliki problem – nikada nećemo otići

Prvi čovek Honde u MotoGP šampionatu rekao je da ta ekipa ne planira da napusti takmičenje.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VINCENT JANNINK
EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Suzuki je šokirao javnost 2022. godine objavom da će napustiti MotoGP, a Jamaha i Honda nalaze se u problemima pa se spekulisalo da bi i oni mogli da odu.

Ipak, predsednik Honda Racing Team Kođi Vatanabe izjavio je da njegova ekipa to nikada neće uraditi.

Na pitanje zašto se Honda toliko muči i zbog čega su poslednji sa samo 20 bodova u sezoni, rekao je:

"Teško je odrediti uzrok, ali jedna od glavnih stvari je da nismo iimali neke drastične promene u načinu rada i analiziranja performansi. Zaista se trudimo, ali umesto da promenimo način na koji radimo stvari mi se držimo određenog puta. Ipak, idemo korak po korak i možda za to vreme naši rivali drastično donose promene. Kao rezultat toga došlo je stanje na tabeli i mislim da je zbog tog sporog progresa situacija takva",
rekao je Kođi Vatanabe.

Priznao je da su im metode zastarele i da su neophodne promene.

"Način na koji koristimo telemetriju je više konvencionalna metoda, što u principu nije loše, ali nam je potrebno više podataka i pronaći ćemo način da to i izvučemo. Umem da prepoznam okolnosti, da znam kada smo u opasnosti i svi smo svesni da postoji veliki problem i predsednik cele kompanije Tošihiro Mibe je poručio da moramo da pronađemo rešenje što pre", rekao je Vatanabe.

Na pitanje o problemima koji su doveli Suzuki do odlaska iz šampionata, Vatanabe je rekao:

"Nikada nećemo napustiti MotoGP. Svestan sam da to neće biti lako, napredujemo sve više u poslednje vreme i postavljamo pitanje da li zaista razumemo šta je naša slabost? Ako otkrijemo sve moći ćemo da budemo mnogo konkurentniji već ove sezone"
, kaže prvi čovek Honde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.