Ferstapen "oduvao" rivale i u Saudijskoj Arabiji – Ferarijev klinac oduševio

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je i u drugoj trci nove sezone Formule 1 vožene na stazi u Džedi za Veliku Nagradu Saudijske Arabije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Svetski prvak tako je potvrdio apsolutnu dominaciju pošto je i pre nedelju dana u Bahreinu lako, dominantno kao i čitave prethodne sezone, odneo trijumf.

Danas je zabeležio 56. pobedu u karijeri.

Sa maksimalnih 50 poena Ferstapena u prve dve trke jasno je čemu ćemo, verovatno, svedočiti i ove sezone - samo čudo može sprečiti Holanđanina da osvoji novi pehar.

Perjanici Red Bula ovo je bila deveta uzastopna pobeda u šampionatu Formule 1.

Drugi na cilj stigao je Serhio Peres i tako kompletirao trijumf "Bikova" u Džedi dok je treće mesto zauzeo Ferarijev adut Šarl Lekler.

Veliki rezultat ostvario je drugi Ferarijev pilot, tinejdžer Oliver Berman (18) koji je u poslednji čas uskočio u kokpit umesto urgentno operisanog Karlosa Sajnsa - i zauzeo sedmo mesto u konačnom plasmanu!

Bermanu je ovo bila prva trka u najjačoj konkurenciji.

Pamtiće dok je živ debitantsku vožnju u društvu najboljih i činjenicu da je iza sebe ostavio i višestrukog prvaka sveta Luisa Hamiltona, ali i Landa Norisa, Nika Hulkenberga, Valterija Botasa i ostale daleko iskuninje pilote.

Naredna trka u "najbržem cirkusu" vozi se u Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.