Direktor Red Bula ponovo negirao optužbe za neprikladno ponašanje

Direktor Red Bula Kristijan Horner ponovo je negirao optužbe za neprikladno ponašanje.

Podeli
EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

On je rekao da nije razmatrao mogućnost da privremeno napusti funkciju u toj ekipi Formule 1.

Red Bul je danas u fabrici u Milton Kinsu predstavio bolid za novu sezonu, a Horner je prvi put bio pred medijima, otkako su se pojavile optužbe o neprikladnom ponašanju, koje je iznela zaposlena u Red Bulu. Organizacija je pokrenula istragu 5. februara, a Horner je tada u saopštenju odbacio optužbe.

Na pitanje Skaja da li je razmišljao da dok traje istraga privremeno napusti ekipu Red Bul, čiji je direktor i izvršni direktor, Horner je odgovorio odrično.

"Ne. Za mene je ovo uobičajeni posao. Očigledno da postoji proces. Očigledno, u potpunosti poričem sve optužbe koje su iznete na moj račin i naravno da ću raditi sa tim procesom, za koji se nadam da će biti okončan u bliskoj budućnosti", rekao je Horner.

On je u petak u Londonu ispitan i nikakvo rešenje nije doneto posle tog prvog ispitivanja.

Upitan zbog čega je odlučio da prisustvuje predstavljanju bolida u sred istrage i medijske pažnje, Horner je odgovorio: "Negirao sam optužbe, za mene je ovo uobičajeni posao".

"Uveren sam u to. Da nisam, ne bih bio ovde", dodao je 50-godišnji Horner.

On je rekao da je svakodnevno radio u fabrici otkako se vratio sa odmora 8. januara i da će biti u Bahreinu kada počne nova sezona, trkom 2. marta.

Horner je naveo da je potpuno posvećen ekipi koju vodi 19 godina, sa kojom je osvojio šest titula u konkurenciji konstruktora i sedam titula u konkurenciji vozača.

"Izgradio sam ovu ekipu, uverio sam ljude da dođu i rade ovde, uživao sam radeći sa ekipom i ljudima. Najveća prednost ove ekipe su ljudi i to je i dalje slučaj", rekao je Horner.

On je negirao i da postoji tenzija u ekipi i rekao odbacio navode o neslaganju sa vozačem Maksom Verstapenom i njegovim ocem Josom. Takođe je negirao i da ima neslaganja sa čelnicima kompanije Red Bul i savetnicima.

"Bio sam sa Josom i Maksom na Silverstonu pre nekoliko dana. Maks je veoma koncentirsan na svoj posao. Iskazao je podršku i radujem se sezoni koja je pred njim", rekao je Horner.

Trostruki uzastopni šampion Verstapen rekao je da je odnos sa Hornerom "kao i uvek".

"Veoma dobar. Videli smo se nekoliko puta, bio sam na simulatoru, on je takođe bio tu kada smo snimali. Ostvarili smo mnogo stvari zajedno i to se neće iznenada promeniti", naveo je Verstapen.

Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.