Povratak "srebrne strele" – poslednji Hamiltonov bolid u Mercedesu FOTO/VIDEO

Ekipa Mercedesa predstavila je novi bolid W15 E, pred testiranje u Silverstonu.

Izvor: B92
Podeli

Nedugo posle prezentacije Meklarena, Mercedes je na društvenim mrežama podelio poslednji bolid u kom će Luis Hamilton voziti za taj tim pre nego što pređe u Ferari.

"Prethodna nedelja je bila emotivna. Došao sam u tim 2013. Jedanaest godina sam tu, ulazim u dvanaestu. Privilegija je raditi sa ovom grupom ljudi, VIdite njihov naporan rad preko zime, kako se vozilo slaže. To je najuzbudljiviji deo sezone, kada svi promovišu nove bolide. Uzbudljivo je što ćemo ih probati na stazi", rekao je Hamilton.

Pred timom su veliki izazovi iako su završili na drugom mestu u poretku konstruktora. Red Bul je završio na vrhu sa 451 poenom prednosti.

"Ne postoje čuda u ovom sportu. Naša ambicija i namere su snažne. Napredujemo dobro ka tome. Imali smo nekoliko prioriteta za ovaj bolid, videćemo da li smo napravili pravi korak", rekao je direktor tima Toto Volf.

Na sajtu nemačkog tima se navodi da je novi bolid izgrađen na iskustvu iz prethodne dve sezone i da omogućava timu da napravi veće promene. Među njima nabrajaju novu šasiju i kućište menjača.

"Fokus je bio i na popravljanju nepredvidive zadnje osovine za prethodnog bolida. Tim je radio naporno da obe osovine, a naročito zadnja, zadrže bolju kontrolu nad gumama nego što je to bio slučaj na W14", stoji u saopštenju na njihovom sajtu.

Hamilton će, zajedno sa klupskim kolegom Džordžom Raselom, imati priliku da odmah proba novo vozilo, pre predsezonskih testiranja u Bahreinu iduće sedmice.

Pročitajte još

* Meklaren predstavio novi bolid FOTO/VIDEO

* Stigao je! FOTO/VIDEO

* Alonso i Strol dobili novu igračku FOTO/VIDEO

* Novo ime i nove boje – RB zablistao u Las Vegasu FOTO/VIDEO

* Alpin predstavio svoju ružičastu "zver" FOTO/VIDEO

* Ne znamo koliko će biti brz, ali novi Zauber je prelep FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.