Eklston: Ferstapen je najbolji u istoriji

Bivši prvi čovek Formule 1 govorio je o Maksu Ferstapenu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ali je prvo govorio o Liberti mediji koja je preuzela rukovođenje Formuli 1 posle odlaska Berna Eklstona.

"Ja mislim da je 18 trka i više nego dovoljno. U moje vreme smo pravili 20 i mislio sam da je to previše. Moraš da misliš o timovima. Uskoro će zapošljavati dvostruko više ljudi. Sa 22 ili 23 trke će biti previše razilaženja i samo je pitanje kada će to početi. Gledam svaki trening, svaku trku i pitam se da li pokušavaju da prikažu F1 ili druge stvari. Netfliks ih je zarobio. To je zabava i on će biti tu dokle god to Netfliksu odgovara. Nisu kao ostali fanovi koji su tu bili uz nas zauvek“, rekao je Berni Eklston.

Potom se dotakao teme o Maksu Ferstapenu koji će u sledećoj trci najverovatnije osvojiti treću uzastopnu titulu u Formuli 1.

"Ferstapen je najbolji vozač u istoriji. To je jasno. Govorio sam da je to Alan Prost, ali sada mislim da je Maks. Najbriljantniji je u smislu ta uvek izvuče sve iz bolida. Ne zbunjuje se već sve radi odmah. Bolji je od Hamiltona. Luis je naravno veoma bistar, pravi talenat, shvata ljude i čini ih boljima, ali Maks izvlači sav potencijal iz bolida“, rekao je Eklston.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.