"Mozak" Vilijamsa, Meklarena i Red Bula odlazi u penziju?

Adrijan Njui, živa legenda i jedan od najboljih inženjera u istoriji Formule 1, mogao bi uskoro da ode u penziju.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Ali Haider
EPA-EFE/Ali Haider

Red Bul je ove sezone najdominantniji tim u Formuli 1, a baš kao i kod prošle dominacije koju je obeležio Sebastijan Fetel sve oči su uprte u glavnog inženjera Adrijana Njuija.

On je u Red Bul došao još 2006. godine, a prethodno je bio "mozak" Meklarena u kome je bio od 1997. do 2005. godine, a prethodno u Vilijamsu od 1991. do 1996. godine.

Njui je bio deo Vilijamsa koji je napravio jedan od najboljih, ako ne i najbolji bolid u istoriji Formule 1 Vilijams FW14b sa kojim je Najdžel Mensel 1992. godine osvojio šampionsku titulu.

Kako navode mediji speciijalizovani za Formulu 1, Adrijan Njui bi uskoro mogao da ode u penziju...

"Ambicija mi je oduvek bila da radim u svetu motor sporta. Nakon što sam to dostigao, a znam da ovo zvuči malo čudno, od tada sve ostalo je postalo bonus. Imao sam sreće da sarađujem sa sjajnim ljudima, a to se odnosi na sve one sa kojima sam radio i u Red Bulu i u drugim timovima. Takođe, tu je bio Kristijan, kao i neki sjajni vozači tokom godina. Sve u svemu imao sam prelepo ispunjeno vreme.Sada imam 64 godine i pravo je pitanje kada da stanem? To je interesantno pitanje. Kada sam imao četrdeset godina mislio sam da ću do 60 godina da radim, i da ću od tada da ležim na plaži. Dovoljno poznajem sebe da znam da će mi takav život brzo dosaditi", rekao je Adrijan Njui.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.