Ferstapen: Mislio sam da je to iza mene

Vozač Red Bula Holandjanin Maks Ferstapen priznao je danas da se još nije oporavio od stomačnih problema, saopšteno je na zvaničnom sajtu Formule jedan.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Ferstapen, koji je aktuelni dvostruki svetski šampion u F1, osvojio je drugo mesto na VN Saudijske Arabije iako je startovao sa 15. pozicije.

"Kući sam bio stvarno, stvarno bolestan i jedva sam hodao. Kada sam stigao u Saudijsku Arabiju mislio sam da je to iza mene. Medjutim, čim sam ušao u bolid na prvi slobodni trening,

"Osećao sam da je potrebno dva kruga samo da bih mogao normalno da dišem", rekao je Ferstapen na konferenciji za novinare.

Holandski vozač je istakao da je imao problema tokom celog vikenda u Saudijskoj Arabiji.

"Bila je to jedna od prvih trka gde sam osetio fizičko ograničenje i bilo je veoma frustrirajuće, nadam se da će ovog vikenda da bude sve u redu. Mislim da se sve poklopilo, pošto je i staza u Džedi teška. Kada se ne osećate dobro, onda vas i sve pogadja, ali takve stvari se dešavaju. Nadam se da će sve da bude u redu u nastavku sezone. Mislim da imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat u Melburnu", istakao je Ferstapen.

Trka za Veliku nagradu Australije biće vožena u nedelju od sedam sati na stazi u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.