Ferari poručuje: To je smešno

Iz Ferarija su prokomentarisali glasine o jačini motora za 2023. godinu.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/SHAWN THEW / POOL
EPA-EFE/SHAWN THEW / POOL

Već neko vreme se priča da će motori u predstojećoj sezoni Formule 1 imati čak 30 konjskih snaga više, ali iz Ferarija smatraju da to nije istina.

Od starta prošle godine rad na motorima pogonskih jedinica bio je "zamrznut" prema FIA pravilima i mnogi su birali da žrtvuju izdržljivost motora zarad performansi.

Iz Ferarija i Renoa (snabdevač Alpine) priznali su da su otišli do krajnjih granica znajući da će moći da poprave izdržljivost i pouzdanost kada budu dostigli željeni nivo performansi.

Videli smo da izdržljivost i pouzdanost Ferarijevog motora u 2022. godini i nije bila idealna, pa se činilo da će upravo to biti akcenat italijanskog tima u budućnosti.

Spekulisalo se da je Ferari u Abu Dabiju pronašao način da pojača pogonsku jedinicu i svom motoru doda 15KS, ali je sve ostalo na pričama pa se za 2023. godinu govorilo da će biti jači za 30 KS.

"Ne znam odakle dolaze ti brojevi, to je smešno. Napravili smo neke važne korake i imali uspešne projekte, ali smo se fokusirali na izdržljivost i pouzdanost. Mislim da prošle godine Ferari nije imao problema sa jačinom motora, uopšte, problemi su bili druge vrste i to pokušavamo da rešimo", rekao je Frederik Vaser, novi direktor Ferarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.