Hamilton: Ferstapen je znao šta će se dogoditi

Luis Hamilton prokomentarisao je sudar sa Maksom Ferstapenom u Monci.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hamilton je branio prvo mesto prilikom izlaska iz pit-stopa u 26. krugu, Ferstapen je pokušao da ga prestigne sa unutrašnje strane u drugoj krivini, ali ga je zakačio i praktično "zajašio".

Jedan točak Ferstapenovog bolita je čak zakačio Hamiltonovu kacigu, ali ga je teže povrede spasao zaštitni "oreol".

* Meklaren pokorio Moncu nakon sudara Hamiltona i Ferstapena!

* Stravičan sudar Hamiltona i Ferstapena VIDEO

Oba bolida su pretrpela štetu pa nisu mogli da se vrate na stazu.

Ferstapen se u boks vratio peške i izjavio da mu Hamilton "nije ostavio dovoljno prostora", a Britanac je posle trke opisao šta se sve dešavalo.

"Trkao sam se najžešće što mogu, konačno sam obišao Landa (Norisa). Bio sam u vođstvu, bar su mi rekli da imam vreme za vođstvo, pa su me pozvali u boks. Zaustavljenja je bilo suviše sporo, izgubili smo nekoliko sekundi, mislim sekundu i nešto, ali nije bitno. Izašao sam i video Danijela (Rikarda) da me prolazi. Maks je stizao, bio sam siguran da sam ostavio prostor u širini bolida sa spoljne strane. Ušao sam u krivinu 1, bio sam ispred, ulazio sam u krivinu 2. Odjednom, on je bio iznad mene"
, rekao je Hamilton.

Dva bolida su imala sličan kontakt već u prvom krugu, ali se Hamilton pomerio u poslednjem trenutku zbog čega ga je prestigao Noris.

"Bila je to ista pozicija, ali ja sam popustio, to je trkanje. On sada nije želeo da popusti. Znao je šta radi u krivini 2 i šta će se dogoditi. Znao je da će ići preko ivičnjaka, ali je ipak to uradio. Pričaćemo sa sudijama i videti. Ne znam šta drugo da kažem", dodao je Britanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.