Alonso: Osećam se kao idiot

Sudar Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena i dalje je jedna od tema u svetu Formule 1.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dvojica kandidata za titulu, imali su incident proteklog vikenda na stazi u Silverstonu kada su se sudarili.

Velika većina ljubitelja ovog sporta smatra da je Britanac kriv za sudar i to što je Ferstapen morao da se povuče sa trke, a malo je falilo i da bude zbiljnih posledica po njegovo zdravlje.

On je zamerio svom rivalu što je slavio pobedu dok je on ležao u bolnici, a u celu priču uključio se i bivši svetski šampion, Španac Fernando Alonso.

"Uvek sam bio fer vozač, tokom cele karijere. Jedan sam od retkih koji nema mrlju u biografiji", izjavio je Fernando.

On je dodao da je pojedinim vozačima i ekipama previše dozvoljeno.

"Iskreno, pomalo se osećam kao idiot jer uvek sledim pravila. Pokušali smo da razgovaramo sa čelnim ljudima sporta i organizatorima trka kada smo im ukazivali na ponašanje pojedinih vozača, ali nikada po tom pitanju nisu ništa preduzeli. Zato ću prestati da pričam o onom što rade drugi. Izgleda da se to više isplati", rekao je Alonso za "Marku".

On je dodao da će nešto promeniti u svom načinu vožnje.

"Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se. Strategija iz prvih nekoliko trka nije dala rezultate. Sada shvatam da je jedino rešenje da počnem da radim što i drugi, nemam izbora. Neke stvari su danas očigledno dozvoljene. Ne znači da je ovo prelazak na mračnu stranu, već na pravila po kojim igraju ostali", zaključio je iskusni vozač Formule 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.