Hamilton: Svim trkama prilazimo na isti način

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da on i njegov tim svim trkama prilaze na isti način.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ne plaše se nijednog izazova, navodi Hamilton.

"Prilazimo svakom vikendu isto kao i uvek. Radimo ono što radimo, volimo izazove. Uzbudljivo je za sve nas što imamo takav izazov u rukama i to nije nešto čega se plašimo", rekao je Hamilton.

Ove nedelje se na stazi "Imola" vozi druga trka u sezoni, za Veliku nagradu Emilije Romanje.

Britanac je u poslednjih sedam godina osvojio šest titula, a jedino je tadašnji klupski kolega Nemac Niko Rosberg 2016. godine uspeo da sezonu završi na prvom mestu.

Hamilton je u prvoj trci sezone u Bahreinu pobedio ispred vozača Red Bula Maksa Ferstapena.

Ferstapen je u 53. krugu trke obišao Hamiltona, ali je zbog preširokog izlaska sa staze iz ekipe dobio sugestiju da prepusti prvu poziciju Britancu, zbog mogućnosti da bude kažnjen dodavanjem vremena na rezultat.

"Naravno da sam bio razočaran, ali mislim da sam tokom godina naučio da ništa nije izgubljeno posle prve trke", rekao je 23-godišnji vozač Red Bula.

Verstapen je u Bahreinu bio najbrži na sva tri slobodna treninga, kao i u kvalifikacijama.

"Mislim da je Bahrein definitivno bio prilika, ali ako imamo najbrži bolid onda to neće imati značaja, jer imamo 22 trke da završimo ispred njih", rekao je Verstapen.

Trka za Veliku nagradu Emilije Romanje vozi se u nedelju od 15.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.