Ferstapen: Hamilton već sad jedan od najboljih u istoriji

Maks Ferstapen, vozač ekipe Red Bula, smatra da je Luis Hamilton svakako jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Njih dvojicu tek čekaju veliku okršaji u nastavku nove sezone, a naredna trka na programu je 18. aprila na stazi Imola.

U razgovoru za "Autosport", Verstapen je rekao da Britanac zaslužuje sve počasti.

"Znate koliko je eško reći ko je najbolji u istoriji, ali Luis svakako zaslužuje sve pohvale. Pre svega zbog toga kako se nosio sa svim izazovima proteklih godina, uvek se vraćao i pobedio je u velikom broju trka, osvojio sedam šampionata. On nikako ne može da se zaobiđe. Naravno da ima još dosta vozača u Formuli 1 koji su veoma jaki i dobri i koji bi u takvom vozilu bili uspešni. Ali ne treba zaboraviti da je Luis pobeđivao i u riskantnim situacijama, kao prošle godine u Turskoj. Stvarno je tad bio veoma dobar. da, definitivno je jedan od najboljih ikad u Formuli 1", kaže Ferstapen.

Njih dvojica su vodili veliku bitku za pobedu na prvoj trci sezone u Bahreinu.

Bila je to trka u kojoj je viđen neizvestan finiš i u kojem je Hamilton na kraju uspeo da odbije napad vozača Red Bula i ostvari pobedu.

Navijači se nadaju da će sličnu borbu videti i na stazi u Imoli.

"Jako sam uzbuđen zbog navijača, mislim da je ovo nešto što su svi oni dugo priželjkivali da vide. Ipak, to je bila samo jedna trka, ne znamo šta nosi budućnost. Moguće je da Mercedes bude još bolji, ali mi ćemo se truditi što je više moguće da pokušamo da im ostanemo blizu. Nadam se da ćemo im i ja i Valteri Botas biti dobra konkurencija", zaključio je Ferstapen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.