Mazepin: Napravio sam veliku grešku

Vozač ekipe Has Nikita Mazepin rekao j da je napravio veliku grešku i da je izvukao pouku iz incidenta sa ženskom osobom zbog koga je umalo izgubio posao.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mazepin je prošlog decembra na društvenim mrežama objavio snimak na kome se vidi kako dodiruje žensku osobu po grudima u automobilu, nekoliko dana pošto je potpisao ugovor sa Hasom.

Ruski vozač je ubrzo obrisao snimak i izvinio se, a posle žestokih kritika obrisao je izvinjenje.

Has je predstavio novi bolid, a Mazepin je prvi put pričao u javnosti otkako se pojavio snimak, preneo je sajt Motosportvik.

"Napravio sam veliku grešku, preuzeo sam odgovornost za to i izvukao sam pouku. Radujem se čistoj godini. Prilično je jasno šta mislim o tome. Nisam srećan što se to dogodilo. Nisam ponosan na to, nisam se ponašao onako kako je trebalo da se ponašam u Formuli 1, prelazna faza shvatanja onoga šta sam postigao bila je vrlo kratka i nisam se prilagodio brzo koliko je trebalo. Preuzeo sam odgovornost za to i spreman sam da to i dalje radim, pošto želim da budem jak i siguran u svoju poziciju", rekao je on.

Upitan da pojasni izjavu i da li je svestan da je taj incident neprihvatljiv, Mazepin je rekao:

"Da, shvatam. Preuzeo sam odgovornost za to, na stazi i van nje". "Kao ljudska bića moramo pokazati određeno ponašanje jedni prema drugima kako bismo živeli u mirnom i humanom svetu i uveren sam da ću od sada biti jedan od tih humanih ljudi",
naveo je 22-godišnji vozač.

Ekipa je svojevremeno osudila ponašanje svog vozača, ali je navela da ga neće otpustiti.

On je zahvalio svima u timu na strpljenju i podršci i pomoći da izvuče pouke iz incidenta.

Ekipu Has sponzoriše ruska kompanija Uralkali, čiji je jedan od vlasnika i otac Nikite Mazepina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.