Predstavljen novi bolid Alfa Tauri FOTO/VIDEO

Ekipa Alfa Tauri predstavila je bolid AT02 kojim će se takmičiti ove sezone u Formuli 1 s ciljem da bude najbolji među ekipama iz sredine tabele.

SSIzvor: B92, Beta
Podeli

Alfa Tauri je prošlu sezonu završila na sedmom mestu u konkurenciji konstruktora, uz jednu pobedu, u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, koju je ostvario Pjer Gasli.

U odnosu na prošlu sezonu promenjen je nos bolida, a od ove sezone dominantna je plava boja na bolidu.

"Prošle godine smo se dobro borili poput ekipa kakve su Meklaren, Reno i Rejsing Point, ali naš cilj u ovoj godini je da budemo konstantno u vrhu među ekipama u srednjem delu tabele i da nastavimo da napredujemo",
rekao je direktor Alfa Taurija Franc Tost, preneo je"BBC".

"Da bismo to postigli moramo da izbegnemo probleme sa pouzdanošću i da završimo sve trke. To može da se dogodi samo ako ne grešimo, pa moramo biti 100 odsto koncentrisani na posao, trku za trkom, na stazi i van nje, pošto je teško boriti se protiv naših protivnika", dodao je on.

Osim 25-godišnjeg Gaslija za Alfa Tauri će ove sezone voziti debitant u Formuli 1, 20-godišnji Juki Cunoda.

Gasli je rekao da će posle dolaska Cunode imati "veću odgovornost u ekipi i da je spreman za ulogu lidera".

Cunoda je došao u Formulu 1 posle dobre sezone u Formuli 2, gde je prošle godine osvojio treće mesto.

On je rekao da mu je cilj da postane prvi vozač iz Japana pobednik trke Formule 1 i dodao da će morati da se navikne na brzinu bolida.

"Ipak, najveća stvar je to što ću biti na stazi pored mnogo superzvezda ovog sporta, najveća je čast takmičiti se sa nekim od najboljih vozača sveta", naveo je Cunoda.

Cunoda je prvi japanski vozač u Formuli 1 od Kamuija Kobajašija 2014. godine.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.