Noris se izvinio zbog izjava o konkurentima

Vozač Meklarena Lando Noris izvinio se zbog izjava koje je dao posle trke Formule 1 za Veliku nagradu Portugala i priznao da su one bile "glupe i neoprezne".

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Joe Portlock/Getty Images
Photo by Joe Portlock/Getty Images

On je dodao da one "nisu pokazale poštovanje koje bi trebalo da ima prema drugim ljudima".

Iako Noris nije naveo na koga su se odnosili ti komentari, Skaj je preneo da se najverovatnije radi o izjavama koje je dao o vozaču Rejsing Pointa Lensu Strolu i šestostrukom svetskom šampionu vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu posle nedeljne trke u Portugalu.

Noris je oštro kritikovao Strola zbog sudara u 17. krugu koji su imali, a zbog kojeg je vozač Rejsing Pointa dobio kaznu od pet sekundi.

Britanac je rekao da Strol "ne uči ni iz čega što radi". U drugoj izjavi, čini se da je Noris umanjio dostignuće Luisa Hamiltona, koji je trijumfom u Portugalu postao vozač sa najviše pobeda u istoriji Formule 1 - 92.

Noris je rekao da je njegov sunarodnik "u bolidu koji bi trebalo da pobedjuje u svakoj trci".

"On mora da pobedi jednog ili dvojicu vozača i to je to", naveo je 20-godišnji britanski vozač. Noris se danas izvinio putem Tvitera. "Bio sam glupi i neoprezan sa nekim stvarima koje sam nedavno rekao u medijima i nisam pokazao poštovanje koje bi trebalo da imam prema odredjenim ljudima. Ja nisam takva osoba i znam da bi trebalo da im se izvinim, kao i svima koji čitaju i slušaju. Izvinite", naveo je Noris.

Noris je u Portugalu zauzeo 13. mesto, nakon što je imao odredjenih problema sa bolidom posle sudara sa Strolom u borbi za sedmo mesto.

On je u poslednje tri trke bez osvojenog boda pa zaostaje u borbi za četvrto mesto u generalnom plasmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.