Silverston se, ipak, vozi?

Trke Formule 1 i međunarodni kriket mečevi mogli bi biti održani ovog leta u Engleskoj, uprkos novim pravilima o karantinu.

MSIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Bryn Lennon/Getty Images
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Kako je rečeno za Bi-Bi-Si (BBC), "vrata nisu zatvorena" za manifestacije koje su povezane sa putovanjima iz inostranstva.

Prema odredbama britanske vlade, svi koji ulaze u zemlju od 8. juna moraju da budu 14 dana u izolaciji kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Putnici će morati da obaveste nadležne gde će biti u karantinu, a oni će biti nasumično proveravani.

Izuzetak će biti vozači kamiona, sezonski radnici na farmama i pojedini lekari, kao i oni koji dolaze iz Irske, Ostrva Men i Kanalskih ostrva.

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije, brojne trke su odložene ili otkazane, a uprava takmičenja nada se da bi sezona mogla da počne početkom jula sa dve trke u Austriji, a zatim bi se vozile dve trke na Silverstonu.

Izvor iz vlasti rekao je za BBC: "Svesni smo da bi tokom leta trebalo da se održe veliki sportski dogadjaji. Postavljeni su strogi protokoli kako bi se oni održali. Razgovaraćemo sa njima u narednih nekoliko nedelja i iznećemo više detalja tokom naredne analize".

Izvršni direktor Silverstona Stjuart Pringl rekao je da se nada da će se dve trke održati na toj stazi 19. i 26. jula, ili 26. jula i 2. avgusta.

Portparol Formule 1 rekao je da se blisko saradjuje sa nadležnima kako bi se pronašlo rešenje, a da je bezbednost svih učesnika prioritet.

BBC je preneo da čelnici engleskog i velškog kriketa planiraju da igrači budu u karantinu, a da bi se izuzetak od toga smatrao bonusom.

Evropska fudbalska klupska takmičenja zahtevaju medjunarodna putovanja, pa bi karantin od 14 dana mogao da bude problem.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) planira da se u avgustu završe takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.