Baton: Ovo je jedna od najboljih Hamiltonovih vožnji

Dženson Baton, nekadašnji svetski šampion Formule 1, rekao je da je Hamilton u Meksiku vozio fantastično i da mu je to jedan od boljih nastupa u karijeri.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Mason/Getty Images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Hamilton je trijumfovao na Autodromu Ermanos Rodriges u Meksiku, iako je imao slab start posle kontakta sa Maksom Ferstapenom u krivini broj dva.

Ponovo je Britanac imao impresivan nastup, a gotovo svi pričaju o njegovom performansu u kom je uspeo da 47 krugova vozi na istom setu pneumatika i da odoli napadima Fetela i Botasa.

Nekadašnji šampion Formule 1 iz one magične sezone Bron Gp – Dženson Baton, rekao je da se Hamilton odlično adaptirao na oštećeni bolid i fantastično nivelisao potrošnju pneumatika i sasvim zasluženo trijumfovao u Meksiku.

"Kakva vožnja, što se mene tiče, ovo je bila jedna od najboljih Hamiltonovih vožnji. Znali smo da je Luis agresivan vozač, nije to ništa novo, pa je izborio novu pobedu. Ovo je bila nešto drugačija priča i nešto drugačija pobeda. Pogledajte samo njegov bolid, njegove gume i osvrnite se na konstantnost. Sjajan posao"
, poručio je Baton.

Luis Hamilton je na korak od osvajanja šeste šampionske titule i ukoliko u Sjedinjenim Američkim Državama bude završio na poziciji broj osam ili Botas ne pobedi u Ostinu, stići će na samo jednu titulu zaostatka u odnosu na Mihaela Šumahera – po mišljenju mnogih najboljeg vozača svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.