Ferstapen kažnjen, Lekler na pol poziciji u Meksiku

Maksu Ferstapenu oduzeta je pol pozicija na trcu Formule 1 za VN Meksika, pošto nije usporio kada su istaknute zastave upozorenja tokom kvalifikacija.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Dan Istitene/Getty Images
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Verstapen je kažnjen dodavanjem tri mesta na plasman i počeće trku sa četvrtog mesta.

Na pol poziciji će biti Šarl Lekler iz Ferarija, pored njega u prvom redu biće timski kolega Sebastijan Fetel, a sa trećeg mesta startovaće aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa.

Verstapen nije usporio kada su istaknute žute zastave upozorenja, nakon što je vozač Mercedesa Valteri Botas udario u ogradu.

Ispred Verstapena Fetel je usporio, a posle kvalifikacija rekao je da ga je to koštalo pokušaja da ostvai najbolje vreme.

Hamilton je u poslednjem krugu kvalifikacija popravio vreme, on je vozio iza Botasa, ali je usporio u poslednjem sektoru, kada su istaknute žute zastave.

Redari nisu odmah istražili incident, iako se na snimku moglo videti da je Verstapen prošao Botasov bolid i da nije usporio. On je priznao na konferenciji za novinare da je video da je Botas udario u ogradu, ali da nije usporio, nakon čega je pozvan na razgovor kod redara.

Hamilton bi u Meksiku mogao da osvoji šestu šampionsku titulu, ako osvoji 14 bodova više od timskog kolege Botasa. ;On u Meksiku nije završio na podijumu od 2016. godine, ali je poslednje dve godine upravo u toj trci osvajao šampionske titule.

Botas će startovati sa šeste pozicije.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Meksika vozi se večeras od 20.10 u Meksiko sitiju.