Fetel: Loš start, Valteri je leteo

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pogrešio je na startu Velike nagrade Japana, što ga je kasnije koštalo pobede.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Trijumf Botasa u Japanu, Mercedes oborio rekord Ferarija!

"Svetla su dugo bila upaljena i pogrešio sam. Izgubio sam zamajac. To je zaista bio loš start. Mercedes je bio prilično brz, Valteri Botas je 'leteo', Luis (Hamilton) je pokušao sa jednim odlaskom u boks i nije uspeo. Pokušao sam da budem dobar u krivinama, gde bi on mogao da mi zapreti. Imao sam težak posao da zadržim drugo mesto", rekao je Fetel.

"Uz nedostatak tempa drugo mesto je verovatno maksimum, ali nisam zadovoljan samim startom trke. Pol pozicija i drugo mesto, dan se nije završio tako loše", dodao je nemački vozač.

Vodeći u generalnom plasmanu Hamilton zauzeo je treće mesto. On je krenuo sa četvrte pozicije, a do kraja trke borio se sa Fetelom za drugo mesto. Britanac je u više navrata tokom trke doveo u pitanje strategiju, pa nije bio raspoložen za izjave na kraju.

"Čestitam ekipi na šestoj uzastopnoj tituli. Zaista sam želeo da donesem što više bodova danas", rekao je Hamilton.

Sa drugog mesta krenuo je vozač Ferarija Šarl Lekler, a trku je završio na šestom mestu. On je u prvom krugu imao kontakt sa vozačem Red Bula Maksom Verstapenom, koji nije završio trku. Incident je pod istragom i u toku dana biće doneta odluka.

"Nisam video celu situaciju. Iz bolida je delovalo nezgodno", rekao je Lekler.