Botas: Nisam odustajao, ponosan sam na ekipu

Valteri Botas rekao je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i šeste titule ekipe u konkurenciji konstruktora.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Dan Istitene/Getty Images
Photo by Dan Istitene/Getty Images

* Trijumf Botasa u Japanu, Mercedes oborio rekord Ferarija!

"Srećan sam, zaista sam srećan. Kvalifikacije su bile tesne i nije bilo lako krenuti sa treće pozicije, ali nisam odustajao, dao sam sve što sam mogao. Imao sam dobar start, Sebastijan (Fetel) je imao problem i preuzeo sam vođstvo, a brzina je bila super-dobra. Uživao sam, bilo je zabavno", rekao je Botas posle trke.

Botas je pobedio na stazi Suzuka i ostvario treći trijumf u sezoni, a šesti u karijeri. Osim njegove gotovo nepogrešive vožnje, za pobedu je zaslužna i taktika Mercedesa.

"Znali smo da će biti opcija jednog ili dva odlaska u boks, a nije bila ogromna razlika izmedju toga. Mogao sam da kontrolišem trku i pojačam gde sam želeo", dodao je finski vozač.

Mercedes je danas odbranio titulu u konkurenciji konstruktora.

"Zaista sam ponosan što sam deo ekipe, šesta uzastopna titula je zaista impresivna stvar, ponosan sam na svakog člana ekipe, svaka čast momci i devojke", zaključio je Botas, koji je ostvario prvu pobedu posle šest meseci i trke u Azerbejdžanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.