Lekler očekuje težak vikend u Singapuru

Vozač Ferarija Šarl Lekler, pobednik poslednje dve trke u Belgiji i Italiji, rekao je da njegovu ekipu čeka težak vikend u trci Formule 1 u Singapuru,

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Charles Coates/Getty Images
Photo by Charles Coates/Getty Images

Ulična staza u Singapuru, gde se u nedelju vozi jedna od preostalih sedam trka do kraja šampionata, ne odgovara mnogo Ferarijevim bolidima.

Lekler je pobedio u prethodne dve trke u Monci i Spa, stazama koje više odgovaraju bolidima Ferarija.

"Na papiru, trka u Singapuru ne izgleda toliko dobro za nas. Ima mnogo krivina i manje ravnina", naveo je Lekler.

Staza u Singapuru je uža i krivudava, ima 21 krivinu, u kojima Ferari zaostaje u poređenju sa Mercedesom i Red Bulom. Leklerov timski kolega Sebastijan Fetel imao je lošu trku u Monci, gde se okrenuo na stazi i udario u drugi bolid kada je pokušao da se vrati na stazu.

Četvorostruki svetski prvak sporiji je od timskog kolege i za Leklerom zaostaje u generalom plasmanu.

"Zaista uživam u stazi u Singapuru. To je ulična staza, nemate mesta za greške i jedna od par trka koje se voze po mraku. Već smo videli da u toj trci može svašta da se desi i teško je predvideti rezultat", rekao je Fetel, koji je četiri puta pobedjivao u Singapuru.

Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da će ekipa unaprediti bolide u Singapuru, kako bi smanjila zaostatak za rivalima.

Mercedes u vikend ulazi kao favorit, pošto su njegovi bolidi ove sezone bili jaki na stazama sa mnogo krivina.

Prošle sezone na stazi Marina Bej pobedio je Luis Hamilton iz Mercedesa, koji bi se trijumfom u nedelju primakao šestoj šampionskoj titulu. On je prvi u generalnom plasmanu sa 65 bodova više od timskog kolege Valterija Botasa.

Botas ima 36 bodova više od Maksa Ferštapena iz Red Bula, a Holanđanin ima tri boda više od Leklera.

U petak i subotu voze se tri treninga, kvalifikacije su na programu u subotu od 15 časova, a trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedelju od 14.10.