Fetel: „Žao mi je, pogrešio sam“

Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 Sebastijan Fetel priznao je da je napravio glupu grešku koja je njega i Roberta Kubicu koštala podijuma u Australiji.

Jelena TrajkovićIzvor: B92, Reuters Australija
Podeli

Nemac se izvinio Kubici odmah posle udesa dok su se borili za drugo mesto tri kruga pre kraja trke za Veliku nagradu Australije na stazi „Albert park“ zbog čega je njegov tim dobio novčanu kaznu.

„Imao sam glupi trkački incident“, rekao je Fetel, „Žao mi je zbog tima i Roberta jer stvarno nisam želeo da narušim svoju trku, ali i njegovu“.

Stjuarti su posle trke utvrdili da je Fetel kriv za incident i kaznili su ga sa deset mesta nazad na sledećoj trci, Velikoj nagradi Malezije, koja je na programu sledećeg vikenda. Takođe, Red Bul je kažnjen sa 35.000 funti pošto su rekli Fetelu da nastavi da vozi sa oštećenim prednjim delom bolida, umesto da se povuče iz trke.

Fetel je posle trke izjavio da je greška rezultat njegovog takmičarskog duha. Kubica je uspeo da se primakne Fetelu, kao i lideru Džensonu Batonu u poslednjih nekoliko krugova trke.

„Da li je trebalo da ga pustim da prođe. Uvek želite da se borite za svaku poziciju. Možda je i trebalo da ga pustim i da završim trku kao treći, ali to je život“, rekao je Fetel.

Kubica je rekao da ga Fetelova greška nije samo koštala mesta na podijumu već i šanse da pokuša da sustigne Batona, koji je u Melburnu došao do druge pobede u karijeri.

„Imao sam šansu da pobedim. Mislim da je Sebastijan bio previše optimističan. Da je to bila poslednja krivina mogao bih da razumem, ali su tada ostala još tri kruga i on nije imao šanse da odbrani svoju poziciju jer sam ja bio daleko brži od njega“, rekao je Kubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.