Španski motociklista poginuo nakon nesreće na reliju Dakar

Španski motociklista Karles Falkon (45) preminuo je od povreda zadobijenih posle nesreće na drugoj etapi reli maratona Dakar.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Falkon je 8. januara na kraju druge etape pao sa motocikla i zadobio povredu glave.

Nakon ukazane prve pomoći, Falcon je prebačen u bolnicu gde mu je dijagnostikovan moždani edem, koji je izazvao komu, kao i prelom kičme, pet rebara, ključne kosti i levog zgloba.

"U ponedeljak, 15. januara, Karles nas je napustio. Lekari su potvrdili da je neurološko oštećenje izazvano srčanim zastojem u trenutku nesreće bilo nepovratno. Karles je bio nasmejana osoba, uvek aktivan, koji je strastveno uživao u svemu što je radio, posebno u motociklima. Ostavio nas je da radimo nešto što je bio njegov san, da učestvujemo na Dakaru. Uživao je i bio srećan na svom motociklu. Moramo ga pamtiti po njegovom osmehu i sreći koju je pružio svima", navodi se u saopštenju tima.

Katalonac, koji je drugi put učestvovao na Dakaru, Falkon je pao i teško se povredio tokom druge faze relija u nedelju 7. januara, nekoliko kilometara od kraja specijalne etape od Al Henakije do Al Duvadimija, prenosi portal Motorsport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.