Borković osvojio šesto mesto na trci u Belgiji

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je šesto mesto na drugoj trci na stazi Spa Frankošamps u Belgiji tokom TCR svetskog rangiranja.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Borković je u jučerašnjoj prvoj trci zadobio jak udarac, ugruvan vrat i jako iščašenje palca nakon incidenta sa mladim Australijancem, B. Bergvanom.

U saopštenju Borkovićevog tima se navodi da je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno da li će srpski šampion biti u stanju da vozi drugu trku.

Međutim, velika volja da predstavi Srbiju na svetskom takmičenju je Borkovića osnažila da izađe na stazu i postigne izuzetan uspeh sa četvrtom pozicijom u generalnom plasmanu TCR Evrope i šestom pozicijom na drugoj trci. Borković je u Belgiji osvojio 23 poena.

"Mislio sam da neću moći da vozim drugu trku zbog ozbiljne povrede palca koju sam zadobio u prvoj trci, ali sam smogao snage zbog svojih fanova, sponzora i moje Srbije da ipak izvezem jednu od najtežih trka u svom životu", rekao je Borković, preneo je tim srpskog automobiliste.

"Budući da sam dobio kaznu da započnem tri startne pozicije unazad zbog sudara u prvoj trci, razmišljao sam da samo startujem trku i odslužim kaznu da me ona ne bi sačekala na narednoj trci u Hungaroringu. Međutim, uspeo sam da odvezem celu trku iako sam na pola hteo da padnem u nesvest od bolova", dodao je srpski automobilista.

On je istakao da je staza u Belgiji jako teška i tehnički izazovna.

"Ovo je jako teška i tehnički izazovna staza, kao i prolazak kroz najpoznatiju krivinu na svetu Eu Rouž gde je veoma visok nagib, a prosečna brzina 250-300km/h. Na kraju smo završili na šestoj poziciji u TCR Evropi pa sam i pokupio dovoljno bodova da zadržimo četvrto mesto u generalnom plasmanu sa novim poenima. Okrećemo se ka narednom izazovu u komšijskoj Mađarskoj gde nastavljamo ovogodišnju promociju Srbije u svetu i dalju borbu za što bolje plasmane", istakao je Borković.

Naredna trka biće održana 17. i 18. juna na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.