Pavlovićev vikend za zaborav

Kraj vikenda u kom se Miloš Pavlović nije proslavio

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Milos Pavlovic PR Tim
Foto: Milos Pavlovic PR Tim

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, nisu imali sreće na dve trke u Barseloni, koje su ovog vikenda održane u okviru Lamborgini Super Trofeo takmičenja.

Na stazu „Katalunja“ stigli su sa velikim ambicijama u nastavku borbe za titulu, ali tehnički problemi su ih sprečili utoliko, da na drugoj trci u nedelju nisu čak ni startovali!

Problemi su počeli od samog dolaska u Barselonu, a tandem u „hurakanu LP 620-2 ST evo“ uspeo je da tokom kvalifikacija stigne do 5. startne pozicije za prvu, odnosno do 4. mesta pred start druge trke.

Na trci u subotu, u lošim vremenskim uslovima, takmičenje je usporavano „sigurnosnim vozilom“ dva puta. Miloš je u svom „stintu“ stigao do 4. pozicije, a Guzman potom nije uspeo da sačuva poziciju, pa je automobil sa startnim brojem 41 završio trku na 8. mestu, sa bodovima za 7. mesto u PRO kategoriji.

Foto: Milos Pavlovic PR Tim
Foto: Milos Pavlovic PR Tim

U tom trenutku vozači „Target rejsinga“ imali su isti broj bodova u šampionatu kao i glavni rival, Britanac Din Stounmen (Bonaldi), pa su sa puno očekivanja čekali nedeljnu trku. Na žalost, zbog problema sa poluosovinom nisu dobili priliku čak ni da se nađu na startu!

"Ovo je jedan od trkačkih vikenda koje želim da zaboravim što pre! Bio je veoma negativan po nas, pošto smo uzeli samo četiri boda. Nismo imali sreće, zato što smo zbog tehničkog kvara morali da odustanemo od druge trke. Otkazala je poluosovina, pa nismo čak ni startovali. Na žalost, takve stvari se dešavaju u tehničkom sportu kakav je auto-sport. Osma pozicija u prvoj trci definitivno nije rezultat kakav smo očekivali ali, na žalost, okolnosti nisu dozvolile da uradimo nešto više. Borba se nastavlja, ne smemo sad da pokleknemo! Nastavićemo da radimo i da se borimo kako bi našu sreću preokrenuli već na sledećoj trci!", rekao je Miloš Pavlović .

Foto: Milos Pavlovic PR Tim
Foto: Milos Pavlovic PR Tim

U kalendaru Lamborgini Super Trofeo takmičenja preostale su još četiri trke na dva trkačka vikenda. Sledeći je na programu već za 14 dana, od 23. do 25. oktobra na stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji.

Pavlović i Guzman trenutno su na 4. poziciji u generalnom plasmanu sa 50 bodova, dok je trenutni lider Stounmen sakupio 58.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.