2024 "Samo se u moju povredu sumnja, a kad se neko drugi povredi... Znate ko" - Vesti - Australian Open 2023 - Sport - B92.net
Vesti - Australian Open 2023 -

"Samo se u moju povredu sumnja, a kad se neko drugi povredi... Znate ko"

Novak Đoković burno je reagovao na pitanje o sumnji javnosti u njegovu povredu na Australijan openu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Reporter B92.net u Melburnu – Milan Tomić

Đoković se od turnira u Adelejdu žali na problema sa zadnjom ložom leve noge, a u ponedeljak je ubedljivo izborio četvrtfinale.

Za samo dva sata savladao je Australijanca Aleksa de Minora 6:2, 6:1, 6:2.

U narednoj rundi ga čeka peti nosilac u Melburnu, Rus Andrej Rubljov. Srbin je dobio dva od tri međusobna duela.

Đoković je posle meča sa De Minorom pričao o ubedljivoj igri, eliminaciji brojnih favorita u Melburnu, motivaciji da se bori za titule, i pomenutoj povredi...

"Najbolji meč. Drago mi je. Kako turnir odmiče, velika pobeda večeras. Odličan je osećaj po pitanju kretanja. Sve u svemu savršen meč za mene".

"Idem dan za danom, iscrpljujuće je na mnogo način zbog tretmana, ali je bilo neophodno da bih mogao da igram. Nisam osećao bol, drago mi je da je telo odgovorilo kako je trebalo".

"Nekada se osećaš dobro, nekad ne. Nisam hteo da slavim prerano jer ne znam kako će sutra reagovati, ali što sam danas osećao bilo je fantastično".

"Prošle nedelje nisam mislio o tituli, već o što boljim uslovima za igranje mečeva. Do večeras sam igrao kako sam se osećao imam razloga da verujem da mogu da odem do kraja. U to uvek verujem, ali sada nisam verovao zbog noge. Od večeras imam pozitivne misli".

"Laska mi što sam jedini Grend slem šamoion, ali to nije bitno. Cicipas je najiskusniji od ostalih, igrao je u završnim fazama Grend slem turnira. Igrao je finale, zar ne? A, da zaboravio sam da sam ga pobedio (Cicipasa, prim. aut)".

"Neki mladi momci su došli daleko, idemo korak po korak. To mi pomaže jer imam jasan pristup šta bi trebalo da uradim u tim mečevima. Gledaću ostale mečeve".

"Neki pokreti su uticali, promene pravca. Mogu da osetim razliku definitivno, morate da prihvatite da imate određenu dozu bola. Moja najveća briga je šta bi nagli pokret mogao da izazove. To je bilo teško ranije, ali od večeras... Igrao sam bolje kada manje brinem, kada ne moram da kalkulišem da li da idem na neku loptu ili ne".

"Glad uvek postoji zbog toga i dalje nastavim da se bavim tenisom. Da nema te gladi za igrom... Ja sam kao dete počeo da igram jer mi se igralo. Iz te čiste emocije prema sportu. Jednog dana sam počeo da sanjam da ću biti prvi na svetu".

"I dalje postoji ta iskra, ali postoje i velike ambicije. Nemam problem da to verbalizujem i podelim sa ljudima. Znam da to mnogima smeta. Smatraju da nedovoljno skromno pristupam tome. Ne znam šta je sporno. Svaki igrač iz vrha želi da bude najbolji, da osvoji turnir".

"Želim da osvojim turnir, da napravim istoriju za sebe, svoj narod, sport u Srbiji. To je jasno i to me usmerava u tom pravcu i daje mi jasnoću kako da pristupam treninzima, kako da komuniciram sa ljudima kako bismo mogli da dostignemo te visine".

Deo javnosti sumnja u njegovu povredu.

"To ostavljam njima. Tim ljudima koji sumnjaju. Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moju povredu sumnja, a kada se neko drugi povredi, to utiče na njih. Onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. To je vrlo interesantno. Znate o kome se radi tačno".

Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

"Nemam osećaj da moram nekome da dokažem. Imam snimke od pre dve godine i ove godine. I MRI i ultrazvuk što će dokazati. Da li ću to objaviti, ne znam, možda. Navikao sam da se suočavam sa tim. To me još više motiviše, daje mi snagu".

"Padaće mnoge maske. Pogotovu maske koje su se stvorile u poslednje dve godine sa ovim situacijama koje su se stvorile tokom pandemije. To me baš interesuje šta će budućnost da donese, ne samo u sportu".

De Minor ga je prošle godine kritikovao tokom problema sa vizom.

"Nemam ja nikakav odnos sa njim. Pošutjem ga kao rivala, kolegu, kao što i svakog poštujem. Nemam nikakav problem da mu se javim, čestitam itd. Ali bilo kakav drugi odnos nemam. Nikakvu komunikaciju nemam s njim. On je prošle sezone pokazao šta misli o tome".

Da li će trenirati uoči četvrtfinala?

"Malopre smo razgovarali. Da li ćemo nastaviti sa rutinom netreniranja između mečeva. Videćemo kada se probudim sutra. Nije prošlo ništa, naznake su odlične".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.