Održana promocija medalja za Svetsko prvenstvo u krosu "Beograd 24"

U Parku prijateljstva promovisane su medalje za Svetsko prvenstvo u krosu koje će se održati u Beogradu 30. marta.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Srpski atletski savez
Foto: Srpski atletski savez

Predstavljanje medalja održano je simbolično u Parku prijateljstva, gde će se kros i održati, ispred spomenika "Večna vatra".

Pre promocije medalja održana je simbolična trka mališana Atletskog kluba Partizan i Atletskog kluba "Atletikus" Zemun.

Kako je saopšteno iz Srpskog atletskog saveza (SAS), nove medalje se izdvajaju iz gomile po svojim individualnim oblicima, bojama i tehnikama izrade. Novo živopisno umetničko delo koje je srpska atletika pripremila za domaće i svetske asove krosa i kraljice sportova kreirano je sa posebnim akcentom na podizanje morala učesnika, jer dobijanje medalje je priznanje za naporan rad i posvećenost koju su sportisti uložili u svoje treninge.

Na medaljama se nalaze motivi po kojima su Srbija i Beograd unikatni, jedinstveni i posebni, od grafičkog prikaza ušća dveju međunarodnih reka Save i Dunava u srpskoj prestonici, do motiva ćilima koji su nastali u Srbiji i koji su tkanina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i predstavljaju večnost kao što su samo medalje u koje sportisti ulože svaki atom svoje snage.

Na kraju tu su i sami trkači ujedinjeni u zajedničkom cilju i drugarstvo među sportistima koje se rađa dok zajedno nastoje da ostvare svoje ciljeve.

Predstavnicima medija su se tokom promocije medalja obratilo se predsednik Organizacionog komiteta SP u krosu Slobodan Branković i srpski atletičar Elzan Bibić.

"Danas smo se okupili ovde kako bi vam otkrili medalje Svetkog prvenstva u krosu koje će se održati za tri nedelje upravo na ovom mestu. Već u ponedeljak kreću radovi u Parku prijateljstva, a za sedam dana ovaj prostor nećete moći da prepoznate. Ove medalje nisu samo komad metala već simbol truda, strasti i predanosti svakog takmičara koji će se suočiti s izazovima na stazi", rekao je Branković.

Dodao je da svaka medalja nosi sa sobom priču o treninzima, odlučnosti i neizmernom trudu koji je uložen kako bi došli do njenog osvajanja.

"Srpski atletski savez je u protekloj deceniji organizovao mnoštvo takmičenja, od koji su svakako najznačajnija Evropsko i Svetsko u dvorani, na kojima smo se uvek trudili da budemo unikatni i savršeni u svim sektorima organizacije pa tako i u domenu medalja"
, zaključio je Branković.

Bibić je na početku obraćanja rekao da biti atletičar znači mnogo više od samog trčanja i takmičenja.

"To je put ispunjen izazovima, radom i, naravno, podrškom koju dobijamo od organizacija poput naše atletske federacije, grada i države. Organizacija takmičenja u našoj zemlji ima ključnu ulogu u našim sportskim karijerama. Oni su ti koji stvaraju platformu na kojoj možemo demonstrirati svoj trud, talenat i predanost. Kroz njihov rad, imamo priliku takmičiti se na nacionalnom nivou, predstavljajući svoju zemlju s ponosom i dostojanstvom", istakao je Bibić.

Atletičar je dodao da medalje nisu samo metalni komad koji visi oko vrata, već da predstavljaju sate rada, odricanja i predanosti koji su uloženi u svakom trenutku treninga.

"Svaka medalja nosi priču o usponima, padovima i ogromnom trudu koji smo uložili kako bismo stigli do tog trenutka. Medalje nisu samo nagrade, već simboli upornosti i hrabrosti. Za atletičare, one predstavljaju ne samo uspeh na sportskom polju, već i ponos i radost koje donosimo svojoj zemlji. Zahvalan sam našoj organizaciji i svima koji su deo ovog puta sa mnom. Hvala vam na podršci i veri u nas, atletičare", rekao je Bibić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.