Svetska atletika odala priznanje Beogradskom maratonu

Pripreme za 37. "Beogradski maraton", koji se održava 28. aprila, uveliko su u toku, a najmasovniji sportski događaj u Srbiji dobio je jedno veliko priznanje.

Izvor: B92, Beogradski maraton
Podeli
Foto: Beogradski maraton
Foto: Beogradski maraton

Svetska atletika, koja je krovna organizacija za ulične trke, dodelila je Beogradskom maratonu prestižni sertifikat kao potvrdu kvaliteta organizacije, ali i ispunjavanja najviših standarda svih ostalih segmenata samog događaja.

U kalendaru Svetske atletike nalazi se preko hiljadu trka na svim meridijanima, a ovaj sertifikat ima samo stotinak uličnih trka na čitavom svetu, među kojima je od ove godine i Beogradski maraton.

Osim vrhunske organizacije svih trkačkih dogadjaja pod okriljem Beogradskog maratona, dodatni uticaj za dobijanje ovog prestižnog priznanja imale su i kvalitetno pripremljene i organizovane elitne trke.

"Sve još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je Beogradski maraton prošle godine vraćen u zvanični kalendar Svetske atletike, a da smo samo godinu dana kasnije dobili i ovaj vredan sertifikat", konstatovao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

"Beogradski maraton je manifestacija od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd. Proširio je svoje delovanje na pet trka tokom cele godine, a uz prateće dogadjaje uoči samog maratona kao što su EXPO i Sportski forum, kontinuirano se sprovode i različite društveno-odgovorne akcije. Svetska atletika je sve to prepoznala i ukazala nam veliku čast. To će nam omogućiti da nastavimo da rastemo kao značajan trkački dogadjaj u regionu i da Beogradski maraton podižemo takmičarski, organizaciono, ali i u pogledu masovnosti na još viši nivo", zaključio je Habuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.