Sve spremno za Žensku trku na Adi

Tradicionalna Ženska trka pod sloganom #JaToMogu održaće se u nedelju, 1. oktobra na Adi Ciganliji, saopštio je Beogradski maraton.

Izvor: B92
Podeli
Foto: BG maraton/Ustupljena fotografija
Foto: BG maraton/Ustupljena fotografija

Trka će se održati u nedelju sa početkom u 10 časova, a očekuje se da će preko 2.000 učesnica zajedno trčati ili šetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara, a sve očekuje bogat zabavni program - zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i brojne druge aktivacije.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je taj sportski događaj namenjen svim ženama i ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje žena kao primarne prevencije.
Atletičarka Nora Trklja rekla je da želi da pruži podršku svim ženama da se bave fizičkom aktivnošću, jer je to jedini recept za zdrav i srećan život.

"Ja sam u drugom stanju i neću se takmičiti na dm Ženskoj trci, ali ću doći da prošetam krug oko Ade sa svima vama, jer želim da vam poručim da ako ja to mogu, može svaka od vas“, poručila je Trklja.
Zbog sve većeg interesovanja među ženama za aktivan i zdrav život, kao i povećanog broja učesnica trke, startno-ciljna zona pomerena je u Makiški park, sa desne strane glavnog parkinga na makiškoj strani Ade Ciganlije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.