Mo Farah završio karijeru

Jedan od najboljih britanskih atletičara svih vremena Mo Farah zauzeo je četvrto mesto u poslednjoj trci u karijeri, polumaratonu od Njukasla do Saut Šildsa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Farah je već na početku zaostao za vodećima i trku je završio sa tri minuta i 30 sekundi zaostatka za pobednikom Tamiratom Tolom iz Etiopije, koji je ostvario rezultat od 59 minuta i 58 sekundi.

"Emotivnan sam, razmišljam o mnogo toga. Sve što znam je trčanje i ono me je tolike godine usrećivalo. Trčanje mi je sve. Trčanje je ono što me je spasilo", rekao je Farah za Bi-Bi-Si (BBC).

Farah je postao prvi Britanac koji se na Olimpijskim igrama takmičio u trkama na 5.000 metara i 10.000 metara i osvojio dve zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine. On je četiri godine kasnije odbranio titule u Rio de Žaneiru.

Takođe, tokom dvadesetogodišnje karijere osvojio je šest titula svetskog prvaka, pet evropskog prvaka i dve titule evropskog šampiona u dvorani, a pobedio je i na maratonu u Čikagu.

U poslednjih 200 metara današnje trke mahao je publici, pre nego što je lagano utrčao u cilj.

"Bez navijača ne bih uspeo. Želeo sam da završim karijeru u Njukaslu, imam sjajne uspomene. Zaista mi je bilo važno da dođem ovde i pružim podršku. Važno je imati ovakve trke, bez podrške zajednice u Njukaslu ne bi bilo isto", naveo je Farah.

U ženskoj konkurenciji pobedila je olimpijska maratonska šampionka Kenijka Peres Džepčirčir rezultatom sat, šest minuta i 45 sekundi.

U najvećoj polumaratonskoj trci na svetu Grejt Nort Ran (Great North Run) učestvovalo je gotovo 60.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.