Orlovi osvojili trofej: Oborena dva državna rekorda

Tromeč reprezentacija održan je danas, 25. januara 2023. godine u Atletskoj dvorani na Banjici.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pored naše selekcije učestvovale su reprezentacija Hrvatske i Slovenije, a svaka reprezentacija imala je po dva takmičara u svakoj disciplini. Srbija je osvojila ukupno 180 bodova, Hrvatska je bila druga sa 163, dok je Slovenija zauzela treće mesto sa 162 boda.

Neverovatna Angelina Topić ponovo je oborila još jedan nacionalni rekord u skoku uvis, i to u konkurenciji seniorki , ona je uspela da preskoči visinu od 194 cm i time postane “vlasnica” rekorda u svim kategorijama sa samo 20 godina.

Aleksa Kijanović istrčao je fantastičnu trku na 60 m, u kojoj je osim što je pobedio izjednačio državni rekord rezultatom 6.66 s, takođe u ovoj disciplini samo u ženskoj konkurenciji izdominirala je Ivana Ilić koja je zauzela prvo mesto sa 7.43 s, dok je druga bila Milana Tirnanić sa 7.45 s.

Bogdan Vidojković istrčao je novi lični rekord na 60 m prepone – 7.92 s, a odličan je bio i junior Strahinja Radaković sa 8.20 s.

Teodora Boberić skočila je novi lični rekord u skoku udalj - 6.20 m i pobedila u ovoj disciplini.
Još jedan odličan rezultat ostvarila je atletičarka iz Slovenije, Tina Šutej, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani Beograd22 u skoku motkom koja je uspela da preskoči 4.76 m.

Narednog vikenda 28. i 29. januara naše atletičare očekuje Prvenstvo države za starije juniore i juniorke.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.