Španovićeva poletela prvi put od septembra – i to kako VIDEO

Srpska atletičarka Ivana Španović fenomenalno je otpočela sezonu na otvorenom, na mitingu u skoku u dalj održanom na stadionu "Karađorđe".

LNIzvor: B92
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Španovićeva je ostvarila najbolji skok od 6,8 metara na takmičenju kontrolnog tipa, njenom prvom još od septembra prošle godine.

Miting je održan uz učešće desetak takmičara i tamičarki i bez prisustva publike.

Ivana se uspešno vratila na takmičarsku stazu posle duge pauze, što zbog povrede što zbog pauze zbog koronavirusa, i uspešno je obavila skokove u svih šest serija.

Naša najbolja atketičarka Ivana Španović uspešno se vratila na takmičarsku stazu posle duge pauze i uspešno je obavila skokove u svih šest serija.

Trener Goran Obradović nije krio zadovoljstvo zbog prikazane forme koju je Španovićeva pokušavala da održi i u otežanim uslovima tokom višemesečne pauze zbog pandemije virusa.

"Srećni smo i zadovoljni. Ivana je danas odradila odlično trening - takmičenje i više smo nego zadovoljni s rezultatom 6,80 metara za otvaranje sezone. Bilo je neophodno da imamo saznanje u kojoj se formi Ivana trenutno nalazi i ovo je odličan pokazatelj da smo na dobrom putu da takmičenja Dijamantske lige dočekamo spremni i na nivou od 7 metara što će i biti jedini cilj za ovu sezonu",
rekao je Obradović.

Ovo pripremno takmičenje u Novom Sadu u organizaciji AK Vojvodina i Atletskog saveza je praktično i otvorilo ovogodišnju atletsku sezonu.

Posle duge pauze očekuje se da će se mitinzi Dijamantske lige održati u avgustu i septembru a naša atletičarka će na njima pokušati da dostigne granicu od sedam metara.