Vika: Aleksandra igrala neverovatno

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka bila je veoma iznenađenja sjajnom partijom Aleksandre Krunić u četvrtom kolu US opena.

ĐN
Pošaljite komentar
  1. Aleksandra, pred tobom je još stotine mečeva... Samo hrabro napred i biđeđ Novak Đoković u ženskoj konkurenciji. Jedan poraz i to d Azarenke nije razlog da posustaneš već da napadneš još jače!
    (zoran, 3. septembar 2014 09:34)

    # Link komentara

  2. Prosta Šarapova nikad nebi bila ovako poštena. Bravo Vika.
     (HanSolo, 2. septembar 2014 19:34)

    # Link komentara

  3. navika je cudp xd
     (grickalo luis, 2. septembar 2014 18:06)

    # Link komentara

  4. Iskrena izjava i jako korektna.
    Drago mi je zbog laganog povratka Azarenke posle povrede jer je to najkompletnija teniserka na turu, sigurno. Bas zbog toga Krunic nije imala sanse za pobedu iako je imala sanse ;). Jednostavno Azarenka je tehnicki i takticki toliko potkovana igracica da iako nije u top formi nije mogla izgubiti od Kruniceve, jer ne zavisi od jednog udarca ili jednog perioda (losije) igre i uz to je sampionskog mentaliteta.
    Azarenka je jedina igracica koja moze da ugrozi Serenino prvo mesto, i da je povremeno dobija na GS-vima. Samo da se vrati u top formu i da malo smanji vristanje i bice je opet uzivanje gledati.
     (Erolko, 2. septembar 2014 17:32)

    # Link komentara

  5. Bez obzira na rezultatski poraz Aleksandra Krunić je pobednik jutrošnjeg meča u svim ostalim aspektima.
    Moram reći da sam fasciniran njenim ponašanjem na terenu, reakcijama na različite situacije i konzistentno kvalitetnim govorom tela tokom čitavog toka meča.
    Vrlo se kratko dalo naslutiti da trpi pritisak od važnosti meča i opšte atmosfere. Nije podlegla pritisku trenutnog rezultata i nije trošila previše energije na prošle poene. Nije nasedala na povremene provokacije iskusne i lukave protivnice. Sve vreme je ostajala mirna.
    Pokazala je izuzetno razmišljanje, lucidnost, hrabrost i želju za nadigravanjem, kao i disciplinu u sprovođenju unapred dogovorene taktike u toku većeg dela meča.
    Teniski je potpuno pismena igračica (za razliku od nekih koleginica iz reprezentacije) i sve udarce može kvalitetno da izvede. Dobro se snalazi i na liniji, i u tranziciji i na mreži. Ima dobre ideje i sjajne varijacije sa obe strane. Za svoju visinu sasvim korektan servis i dobar ritern. Veoma je brza, eksplozivna i ima dobru anticipaciju i fleksibilnost.
    Dakle ima i tehniku i "glavu" i "noge" koje mogu da isprate tu "glavu". Jedino što joj nedostaje je iskustvo i još bolja fizička pripremljenost. Nekoliko loše selektiranih udaraca su pre posledica umora i neiskustva no nečeg drugog.

    Da li će ovo biti samo jedan nezaboravan turnir ili uvod u nešto mnogo veće - ostaje na Aleksandri da nam pokaže. Ja sam prezadovoljan i onim što je do sada pokazala.
    Uzdravlje!
    (Dylan Dog, 2. septembar 2014 17:26)

    # Link komentara

  6. I mene isto nervira kad teniserke stalno izbacuju svoju zadnjicu nazad… :)
     (frizzle, 2. septembar 2014 17:22)

    # Link komentara