Micić: Nisam imao pojma da ću igrati! VIDEO

Vasilije Micić je oduševio pristalice Šarlota na debiju protiv Memfisa.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Foto: Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

* "Stršljen" Vasa oduševio na debiju – najbolja Micićeva partija u NBA karijeri!

* Micić: Nisam došao u NBA samo da bih sedeo na klupi VIDEO

* Trener Šarlota o Miciću: Ima poseban osećaj za igru, to se ne može naučiti

* Ne udvajajte Micića – lekciju na teži način naučio košarkaš srpskog porekla VIDEO

Hornetsi su slavili sa 115:106, a Micić je oduševio sa 18 postignutih poena za 26 minuta na parketu.

Mnogi nisu znali je da li će Micić uopšte igrati, a i sam je priznao da nije bio svestan da će dobiti priliku.

"Hvala vam na komplimentima. Iskreno nisam očekivao, stigao sam jutros u Šarlot, nisam ni znao da ću igrati. Srećan sam da smo preživeli ovaj meč, ali pored toga imali smo dobru timsku utakmicu. Generalno, nisam mnogo toga znao o timu, ali vidim da imamo jak timski kapacitet i potencijal. Srećan sam da je dan bio dobar za mene, ali najvažnije je da smo pobedili", kaže Micić.

Upitan je i šta je bilo to što je učinilo da tako uživa u meču.

"Sve što je bilo u prošlosti je za mene veliko iskustvo, u smislu mojih dostignuća i svega što se desilo u Evropi. Ovo je nova stranica za mene, a što se tiče košarke, ne vidim da se mnogo toga promenilo što se tiče moje igre. Sve što sam radio u prošlosti, vidim da mogu to isto da uradim i ovde, ali kao što ste rekli, treba mi neki vid prilike, tako da sam vrlo srećan. Pre svega što sam danas pokazao da je taj potencijal i dalje u meni. Ovo je ipak samo jedan meč u nizu, nadam se da ću nastaviti da igram dobro", dodao je srpski košarkaš.

Dodao je da se njegov pristupo mečevima nije promenio.

"Pored mog prvog iskustva u SAD ove sezone, pre toga sam imao samo trejd, sve mi je bilo nekako novo, ali na kraju, sve je to košarka. Imamo taj profesionalizam u sebi, gledamo isključivo meč po meč, tako svaki put ulazim u susret. Do sada mi je pomagalo da ostanem koncentrisan, da dam najbolje od sebe svaki put. Ponekad je to dobro, ponekad ne, ali na kraju susreta znam da sam dao sve od sebe. Tako je bilo i danas", kaže reprezentativac Srbije.

Uveren je da Šarlot ima lepu budućnost.

"Definitivno, tim ima ogroman potencijal. Došao sam ovde iz jedne mlade ekipe, tako da mislim da i budućnost ovog tima može da bude svetla. Individualni pristup, timsko iskustvo, sve će to biti važno za nas, jer i ja sam sad deo ovog tima. Generalno to je pozitivna strana ove grupe, uz pomoć trenerske ekipe to ćemo pokazati u budućnosti", zaključio je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 58 sledeca idi na stranu