Prekinut neverovatan niz Krisa Pola

Košarkaš Golden Stejta Kris Pol je po prvi put u svojoj karijeri počeo meč sa klupe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Wyke
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Top 5, uzastopne utakmice u NBA (od debija)
1. Kris Pol (1.365)
2. Patrik Juing (1.253)
3. Karmelo Entoni (1.126)
4. Kevin Durent (1.005)
5. Dikembe Mutombo (922)

U pobedi nad Hjustonom (106:95), iskusni plejmejker je prekinuo niz dug 19 godina i 1.365 utakmica zaredom koje je počinjao od prvog minuta.

Preciznije, 1.216 u regularnom delu sezone i još 149 u plej-ofu. To je bio najduži takav niz, kada se računa od prve utakmice u NBA ligi od sezone 1970/71 kada je ovaj statistički podatak počeo da se beleži.

"Kada sam pričao sa njim o tome ovog jutra, samo je klimnuo glavom. Nije pravio veliku stvar u vezu sa tim. Situacija je slična kao sa Andreom (Igudala) 2014. godine. Kada se veteran, sjajan igrač i ol-star tako žrtvuje, to je pravi primer za ostale. Kris je jedan od glavnih razloga za dobro raspoloženje u svlačionici", rekao je Ker posle ove odluke.

Drejmond Grin se vratio u startnu postavu i to je značilo selidbu na klupu za Pola pred početak meča se ekipom iz Teksasa.

Nije se loše pokazao ni u toj ulozi, s obzirom na to da je meč završio sa osam poena, pet skokova i sedam asistencija za 27 minuta na parketu. Imao je najveći +/- od svih učesnika ovog meča sa 22.

Ostaje da se vidi da li će Pol i u budućnosti počinjati utakmice sa klupe, a prvu priliku za to ćemo imati već u noći između ponedeljka i utorka kada Voriorsi budu igrali protiv Pelikansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 23 sledeca idi na stranu