Rakočević se uključio u NBA debatu u "svetskim šampionima"

Bivši srpski košarkaš Igor Rakočević prokomentarisao je ovih dana najpopularniju temu u NBA ligi – da li je osvajač takmičenja svetski šampion.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

* Američki atletičar ismejao NBA ligu: Svetski šampioni čega? VIDEO

* Durent o Lajlsu: Pomozite bratu; Gordon: Kako god, razbijam ga na 200m

Dosta bure je podigao komentar atletičara Noe Lajlsa da je smešto što se NBA prvak naziva svetskim šampionom, požalivši se pre svega na to jer je on do titule prvaka sveta, i to tri Budimpešti prošle nedelje, morao da se bori protiv celog sveta.

Njegova izjava se nije svidela NBA igračima koji su ga žestoko napali na društvenim mrežama braneći tu "titulu" logikom da je NBA liga najbolj aliga na svetu.

Svoje mišljenje o ovoj temi imao je i Rakočević, koji je svojevremeno igrao za Minesota Timbervulvse, a skupio je 42 utakmice u NBA.

"NBA ekipe koje osvoje titulu nazivaju sebe svetskim prvacima. To je zabluda. Niste pobedili nikoga van granica SAD-a. Čak i ako je veliki broj najboljih igrača na svetu u NBA ligi. Najbolja ekipa u NBA bi pobedila najbolju neameričku ekipu po NBA pravilima. Ali po pravilima FIBA? Srećno s tim. Šanse su 50-50 u najboljem slučaju"
, napisao je Rakočević na engleskom jeziku na Tviteru.

Za razliku od NBA timova, Rakočević je bio "pravi" prvak sveta i to usred SAD 2002. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu