"Istina" o Jokiću: On nije u top 5 VIDEO

Nekadašnji NBA košarkaš Pol Pirs, poznat i pod nadimkom "Istina", ne smatra da je srpski košarkaš Nikola Jokić među najboljim paserima svih vremena.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Pirs je bio gost podkasta poznate novinarke Rejčel Nikols, kada ga je ona pitala da uporedi dodavačke sposobnosti Jokića sa onim Medžika Džonsona.

Ne samo da ne smatra da može da se poredi sa nekadašnjom zvezdom Lejkersa, Pirs je otišao dalje i istakao da Jokić nije ni među petoricom najboljih u tom pogledu.

"Oh, ne. To nije ni blizu. Nije čak ni broj dva. ‘Džoker‘ nije ni u Top 5 po mom mišljenju. Samo zato što je visok, on je najbolji u toj konkurenciji. Međutim, kada govorimo generalno, morate da pričate o igračima poput Medžika, ‘Bele čokolade‘ Džejsona Vilijamsa, Ronda, Pita Maraviča, Lerija Birda. Kada govorimo o stilu, govorimo o igračima koji probacuju loptu iza glave, bez gledanja... Mislim, Jokić je sjajan, ali kada govorimo o čistim paserima, Džej Kid... Mislim, stvarno", rekao je Pirs.

Mnogi su se pobunili u odgovorima na ovu izjavu legendarnog košarkaša Bostona, a glavne kritike su se odnosile na njegovu nostalgiju i činjenicu da je svoju odluku da Jokića ne ubaci među najbolje opravdao "čistim paserima", nakon čega se više fokusirao na njihov stil, nego egzekuciju. Čak nije pomenuo ni Džona Stoktona koji drži rekord po broju asistencija u NBA.

Zapravo, sem Kida kojeg je usput spomenuo i Medžika oko kog se vodio razgovor, Pirs se nije setio niti jednog drugog iz Top 10 liste najboljih asistenata svih vremena gde su imena poput Stiva Neša, Krisa Pola, Lebrona Džejmsa, Oskara Robertsona, Marka Džeksona i Ajzee Tomasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu